Cele mai citite
 


Titus Corlăţean: Un Pact Naţional pentru Sănătate ar crea cadrul normal de dezbatere a reformei
luni, 16 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Titus Corlăţean atrage atenţia că dezbaterea privind reforma sistemului de sănătate trebuie să continue, dar în baza unui dialog social amplu şi transparent, care să reunească mai ales specialiştii din sistem.
'Resping categoric abordarea lui Traian Băsescu, care merge pe principiul: Dacă nu facem cum zic eu, nu mai facem reformă deloc! Nu trebuie să cădem în această capcană! Sistemul de sănătate are nevoie de reformă şi schimbare. Dar nu aşa cum voia actuala putere! Pentru ei, reforma înseamnă vânzarea Sănătăţii către clientelă şi periclitarea acelor servicii care funcţionează exemplar, precum SMURD. Or, reforma este cu totul altceva", afirmă Corlăţean într-un comunicat remis sâmbătă.
În opinia sa, preocuparea majoră trebuie să fie oferirea unor servicii de calitate tuturor cetăţenilor, nu "satisfacerea unor interese private obscure".
"De aceea, dezbaterea pe reformă trebuie să continue negreşit, dar pe nişte baze sănătoase şi democratice', apreciază Corlăţean.
Titus Corlăţean subliniază că USL susţine implicarea activă a specialiştilor din sistem în cadrul eforturilor de reformare a Sănătăţii.
'Este nevoie de un dialog serios, amplu şi transparent cu întreaga societate pentru elaborarea unui proiect centrat pe interesele pacienţilor. Specialiştii din sistem nu trebuie alungaţi de la masa dialogului, aşa cum a făcut Băsescu, ci dimpotrivă! Oameni precum Raed Arafat trebuie obligatoriu să facă parte din acest efort comun pentru reformare. Specialiştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, iar USL a propus un Pact pe Sănătate, prin care să se angajeze că va respecta decizia experţilor şi a societăţii civile. Avem obligaţia să venim cu un proiect care să se bucure de o susţinere cât mai largă a românilor, întrucât ei sunt principalii beneficiari ai sistemului de Sănătate', mai susţine social-democratul. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage...
USL:Dacă Traian Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat Uniunea Social Liberală (USL) consideră că preşedintele Traian Băsescu este preocupat ''în continuare mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor'' şi spune că dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate ar face tot ceea ce depinde de el pentru a-l aduce înapoi în sistem pe...
UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.