Cele mai citite
 


A treia zi de proteste în Bucureşti; violenţe fără precedent în centrul capitalei
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestele din centrul Bucureştiului s-au soldat duminică seară, în cea de-a treia zi a manifestaţiilor, cu noi ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, dar şi tunuri cu apă.
Cel puţin 25 de persoane au fost conduse la secţiile de poliţie, potrivit anunţului făcut de reprezentanţi ai jandarmeriei. 33 de persoane care au participat la manifestaţia din Piaţa Universităţii au avut nevoie de asistenţă medicală, din care17 au ajuns în spitale, patru fiind jandarmi, cu traumatisme cranio-cerebrale, intoxicaţii cu gaze lacrimogene şi fracturi deschise, a declarat pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, medicul şef al SMURD Bucureşti - Ilfov.
După miezul nopţii, traficul la Universitate a reintrat în normal, în zonă mai aflându-se câteva zeci de persoane, masate la fântâna de la Arhitectură.
Au avut loc mai multe incendii în zona Universităţii, între Universitate şi magazinul Cocor, la intrarea în pasajul Unirii, în zona Mărăşeşti intersecţie cu Cantemir, în faţa Mitropoliei, ultimul incendiat fiind un chioşc de ziare de lângă magazinul Unirea.
Cele mai multe victime au fost intoxicate cu gaze lacrimogene.
Protestul de la Universitate a devenit violent, după ce oamenii au rupt gardurile şi au iesit în bulevard, unii aruncând cu pietre şi bucăţi din caldarâm în jandarmi. Traficul rutier a fost blocat. Incidentele au avut loc în faţa Teatrului Naţional.
Manifestaţii au avut loc duminică în mai multe oraşe, între care Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Botoşani, Bistriţa şi Arad.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru zile de proteste în Bucureşti şi în ţară Protestele din centrul Bucureştiului şi în ţară continuă luni după-amiază pentru a patra zi consecutiv, acestea soldându-se, duminică, cu noi ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene dar şi tunuri cu apă. Peste 30 de persoane şi patru jandarmi au necesitat...
Un număr de 33 de persoane care au participat la manifestaţiile din Capitală au avut nevoie de asistenţă medicală Un număr de 33 de persoane care au participat la manifestaţia din Piaţa Universităţii au avut nevoie de asistenţă medicală.
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Manifestaţia din Bucureşti continuă; 13 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală Un număr de 13 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, duminică, până la ora 21,00, dintre care şase au ajuns la Spitalul Universitar, a declarat pentru AGERPRES dr. Bogdan Opriţa, medicul şef SMURD Bucureşti - Ilfov.
Galaţi: Asistentă medicală agresată de un pacient care a consumat etnobotanice O asistentă medicală de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi a fost agresată, joi, de un pacient agitat, femeia suferind un traumatism cranio-cerebral.