Cele mai citite
 


Dr. Florin Chirculescu: Sănătatea nu are culoare politică
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sănătatea nu are culoare politică iar interesele medicilor şi ale pacienţilor sunt convergente, în ciuda discursurilor care vizează obţinerea capitalului politic sau a profitului financiar, se afirmă într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino".
Reforma din sănătate este strict necesară şi este dorită de medici, susţin reprezentanţii federaţiei.
"Facem apel la o dezbatere publică transparentă şi fără prejudecăţi, în numele tuturor medicilor care îşi doresc o activitate profesională onorabilă, răsplătită prin respect public, eliberată de prejudecata vinovăţiei permanente a categoriei noastre profesionale. Facem apel la o dezbatere competentă, convinşi fiind că numai astfel adevăraţii beneficiari ai reformei, pacienţii noştri, vor avea cum să spere la viaţa decentă propusă de valorile europene pe care ni le-am asumat", se spune în comunicat.
Potrivit comunicatului semnat de preşedintele federaţiei, dr. Florin Chirculescu, sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică.
"Sănătatea nu are culoare politică - sănătatea este un factor public determinant care priveşte întreaga societate, de la simpli cetăţeni care au aspiraţia de a trăi în condiţii de demnitate, trecând prin manageri publici sau privaţi care îşi doresc o forţă de muncă aptă de activitate, nestânjenită de boli şi ajungând până la decidenţii politici, a căror misiune fundamentală este de a sluji şi de a menţine societatea care i-a ales", apreciază sursa. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Declaraţie politică - Neviser Zaharcu (PSD Tulcea) Să facem front comun pentru stoparea scăderii natalităţii!
Galaţi: Dezbatere publică organizată de Cartel Alfa cu candidaţii la palamentare O parte dintre candidaţii din Circumscripţia nr. 18 Galaţi ai ARD, PRM şi PER pentru Parlament au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de filiala locală a Cartel Alfa.
SAR propune 12 soluţii pentru România în raportul anual de analiză şi prognoză Societatea Academică Română (SAR) a lansat joi raportul anual de analiză şi prognoză pe 2015, prin care propune 12 soluţii pentru o mai bună guvernare a României, domeniile vizate fiind fiscalitatea, descentralizarea administrativ-teritorială, achiziţiile publice, anticorupţia, sănătatea, agricultura...
Lucia Varga(PNL): Toţi cei care facem politică să luptăm pentru o lege a prevenţiei în sănătate Arad, 22 oct /Agerpres/- Organizaţia Judeţeană a Femeilor Liberale Arad a organizat joi o dezbatere publică având ca temă proiectul PNL privind Legea prevenţiei în sănătate care este susţinut de PNL prin intermediul Organizaţiei Femeilor Liberale.
Băsescu: Ce doresc nu este adoptarea rapidă a legii sănătăţii, ci lansarea ei în dezbatere; ministrul este deschis la reformă Preşedintele Traian Băsescu a punctat miercuri seară că ceea ce doreşte nu este o adoptare rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică, adăugând că actualul ministru al sănătăţii, Ritli Ladislau este un om deschis la reforma sistemului.
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...