Cele mai citite
 


DSVSA Sibiu: Probleme cu igiena la automatele de lapte
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară (DSVSA) Sibiu a dat în 2011 opt amenzi, în valoare de 4.800 de lei, pentru lipsa de igienă a automatelor de lapte.
"S-au constatat unele abateri de la normele specifice cu referire la igiena necorespunzătoare a adăposturilor şi a igienei corporale a animalelor, transportul laptelui cu mijloace de transport neamenajate corespunzător, nerespectarea graficului de afluire a probelor la laborator, lipsa unor informaţii, afişate pe automat, privind laptele care se comercializează", se arată într-un comunicat al DSVSA.
Un număr de 24 de proprietari de vaci cu lapte deţin 29 de dozatoare de lapte, amplasate în patru localităţi din judeţ, municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele Agnita şi Sălişte.
În urmă cu o jumătate de an, DSVSA a anunţat că cei 1.400 de litri de lapte puşi la dispoziţia consumatorilor zilnic, la aceste dozatoare, sunt siguri. Timp de un an şi jumătate, în judeţul Sibiu, nu au fost raportate probleme cu automatele de lapte.
"De un an şi jumătate de când au apărut aceste dozatoare, verificate zilnic, nu a fost nicio problemă cu laptele oferit de ele. Aceste dozatoare sunt prevăzute cu un sistem de auto-spălare şi curăţare, ca şi maşinile de spălat, şi respectă normele de igienă. Producătorii care au dozatoare transportă laptele în siguranţă şi laptele care este muls astăzi tot azi este pus în dozator. Astfel nu există posibilitatea ca laptele să fie amestecat", preciza, în iunie 2011, Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA. AGERPRES/(AS, A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Bacteria E.coli, depistată de inspectorii sanitar-veterinari în laptele provenit de la o fermă de bovine O probă de lapte crud testată de către inspectorii sanitar-veterinari a fost declarată pozitivă la E.coli verotoxigenă (VTEC), administratorul fermei de unde a fost prelevată aceasta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei, potrivit unui comunicat remis miercuri de Direcţia...
Comunicat de presă - Direcţia sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au efectuat în cursul lunii aprilie, acţiuni de control la unităţile care procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală.
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele...
Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie...
Tulcea: Produse neconforme în cadrul programului 'Lapte şi corn' Calitatea produselor distribuite în unităţile de învăţământ tulcene în cadrul programului guvernamental 'Lapte şi corn' continuă să fie în atenţia autorităţilor judeţului, după ce în urmă cu aproape o lună 166 de cutii cu lapte neconform au fost distribuite în şcoli.