Cele mai citite
 


Minerva Boitan (PNL): Nu cred că vom avea o nouă lege a Sănătăţii până la alegeri
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL Minerva Boitan, fostul director al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, nu crede că va fi adoptată o nouă lege a Sănătăţii până la alegeri, spunând că se impune ca UDMR să aibă un punct de vedere foarte clar în această privinţă.
"Acum se va tergiversa. Vor încerca să îi dea o formă de analiză democratică. UDMR-ul nu va mai accepta să fie o piesă pe o masă de şah. Eu cred că UDMR va trebui să aibă un punct de vedere foarte clar. Nu cred că vom avea o nouă lege a Sănătăţii", a spus dr. Minerva Boitan.
Potrivit acesteia, acum este nevoie de o dezbatere serioasă pe tema sănătăţii, cu specialişti din acest domeniu, nu neapărat pe schimbarea legislaţiei.
În opinia senatorului PNL, cea mai mare urgenţă în domeniul sănătăţii este infuzia de capital, iar privatizarea spitalelor nu este cea mai bună opţiune.
"Marea problemă pe care o are sănătatea acum nu este de organizare. Nu este momentul potrivit să privatizezi asigurările şi spitalele. Este momentul în care Guvernul să vină cu infuzie de capital spre sănătate. Este singurul domeniu cu o lege unitară. Nu legea rezolvă sistemele. Nu asigurările acoperă toate nevoile din sănătate, asigurările acoperă 70% din necesar, în ţările dezvoltate. Sunt foarte puţine spitale private în Europa, sunt de mică capacitate, cele care duc greul sunt tot spitalele publice", a precizat Boitan. AGERPRES/(A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a demisionat Managerul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr.Liviu Cotârlă, a demisionat marţi "din motive personale", a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Ioana Nica.
EXCLUSIV Sibiu: Şefa Secţiei de Oncologie a demisionat din funcţia de coordonator al programului naţional în Spitalul judeţean Şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Valeria Văleanu, a demisionat din funcţia de coordonator al programului naţional de oncologie din cel mai mare spital public din judeţ imediat după ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Naţionale Anticorupţie (DNA)...
Sibiu: Aparatură medicală performantă, în valoare de un milion de lei, achiziţionată din donaţii de Spitalul Clinic Judeţean Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat joi că a reuşit să cumpere patru ecografe şi un aparat de radiologie digitală, toate în valoare de aproape un milion de lei, sumă donată de o companie din domeniul furnizării de gaze naturale din România.
Sibiu: Anchete în rândul medicilor şi asistentelor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, dr. Adrian Şanta, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că miercuri se va întâlni cu asistentele şefe din această unitate spitalicească pentru a demara o anchetă, în urma unor sesizări primite de la rudele şi prietenii unor pacienţi...
Decizie în premieră la Sibiu: Niciun minor nu va mai fi operat în spitalul unde a murit recent un copil Niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu, unde, în urmă cu trei zile, a murit un copil de trei ani, după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la Secţia ORL...