Cele mai citite
 


Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu)
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Boli de nutritie
 

Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.

Echipa de la Chelsea and Westminster Hospital (Londra) a recurs la imagistica medicală. Într-un articol publicat de revista 'Pediatric Research', specialiştii arată că au 'scanat' circa o sută de nou-născuţi în timp ce dormeau, pentru a determina cantitatea de grăsime din ficat, cantitatea totală de grăsime din organism, precum şi felul în care este repartizată.

Rezultatul a fost că nivelurile erau crescute în funcţie de indicele de masă corporală (IMC) al mamei, calculat la începutul sarcinii. Procesul a fost observat doar la mamele obeze, însă de îndată ce IMC depăşea pragul considerat 'satisfăcător' (24-25). Pr Neena Modi, neonatolog şi coordonator al studiului, este de părere că trebuie să se acorde o atenţie deosebită bebeluşilor născuţi de mame supraponderale, în vederea adoptării cât de timpuriu posibil a unei strategii anti-obezitate specifice. În plus, ar fi necesară determinarea IMC-ului ideal înaintea sarcinii, pentru ca viitoarele mame să fie cât mai corect informate.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Obezitatea măreşte riscul de naşteri premature femeile gravide care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a naşte prematur, conform unui nou studiu realizat în Suedia, informează LiveScience.com.
Există o relaţie directă între bolile coronariene şi obezitatea abdominală (studiu) Persoanele cu probleme ale arterelor coronariene trebuie să fie atente la obezitatea abdominală. Dr Olivier Meillard arată că, "în mod surprinzător, se observă la pacienţii cu boli coronariene o relaţie inversă între indicele de masă corporală (IMC) şi mortalitate, aşa încât se poate vorbi despre paradoxul...
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.