Cele mai citite
 


Cluj: Un nou protest la Centrul de Diagnostic şi Tratament
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou protest spontan s-a declanşat, miercuri dimineaţa, la Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) Cluj, ca urmare a faptului că nici până acum problemele unităţii sanitare nu au fost rezolvate, iar personalul nu şi-a primit salariul de trei luni.
'Nu ne-am primit salariile de trei luni de zile, iar de data aceasta nu vom întrerupe protestul decât după soluţionarea clară a situaţiei noastre', a declarat pentru AGERPRES medicul Rozinoleta Mocan, lider neoficial al protestatarilor din unitatea sanitară clujeană.
Personalul medical de la CDT a protestat, spontan, de cinci ori în acest an, din cauza achitării parţiale a salariilor cuvenite pe luna mai şi a neachitării celor pentru luna iunie. Doctorii de la CDT au cele mai mici salarii din sistemul sanitar din Cluj-Napoca.
Medicul Rozinoleta Mocan susţine că pentru CDT nu au fost găsite soluţii pentru că la mijloc sunt interese politice.
'Ideea ruperii unităţii sanitare în două, cu jumătate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi cealaltă jumătate la Institutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR), este o găselniţă. De fapt, se doreşte ca această clădire să rămână goală. Nu se dezmembrează, aşa cum pretinde Ministerul Sănătăţii, se preiau pur şi simplu datoriile şi clădirea va rămâne goală', susţine medicul psihiatru.
Potrivit medicului de la CDT, datoriile de peste 12 miliarde de lei pe care le are Centrul sunt consecinţa unui management defectuos, care persistă de foarte mulţi ani.
CDT primeşte de la Casa de Asigurări de Sănătate contravaloarea punctelor efectuate, iar medicii sunt retribuiţi după grila bugetară. Valoare punctului a scăzut foarte mult în ultimii ani, la 7 lei, iar o consultaţie la un medic primar este de zece lei, cost care nu asigură nici măcar materialele şi costul unei reţete.
'Demersurile întreprinse de noi pentru schimbarea situaţiei zac, probabil, în sertare. În 2006, constatând că nu avem niciun fel de înţelegere, am început acţiuni în instanţă, pentru reorganizarea instituţiei. Ne-am fundamentat demersul pe legislaţia şi sistemul după care sunt organizaţi medicii de familie. Am cerut iniţial acest lucru prin memorii, dar pentru că nu am fost luaţi de nimeni în seamă, am apelat şi la justiţie. Am câştigat toate procesele, în recursuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În februarie 2008, o decizie a ÎCCJ l-a obligat pe fostul
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Iaşi: Un membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în grevă japoneză Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi s-a alăturat, luni, protestului declanşat de angajaţii instituţiei.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la ambulanţă Aproximativ 100 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au protestat, vineri, în curtea instituţiei faţă de neîncasarea unor drepturi salariale.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Sanitarii decid acţiunile de protest Federaţia SANITAS din România, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează marţi, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, întruniri ale conducerilor direcţiilor de sănătate publică, ale caselor de asigurări de sănătate şi ale managerilor de unităţi sanitare din toată ţara...