Cele mai citite
 


Protezele PIP: Londra critică atitudinea clinicilor private
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul britanic al sănătăţii Andrew Lansley a acuzat, duminică, clinicile private, care au refuzat până în prezent să susţină costurile pentru scoaterea implantelor mamare PIP ca urmare a scandalului declanşat la nivel mondial, de faptul că 'nu-şi asumă responsabilităţi', informează AFP.
'Nu sunt mulţumit de clinicile private, care nu-şi asumă nicio responsabilitate', a declarat Lansey pentru BBC. 'Argumentul pe care îl avansează ele, cum că nu-şi pot permite financiar scoaterea implanturilor, este discutabil: unde este asigurarea lor?', a adăugat ministrul britanic, subliniind că va fi declanşată o anchetă pe marginea problemei.

Circa 40.000 de femei din Marea Britanie sunt purtătoare de proteze mamare produse de compania franceză PIP. Spre deosebire de mai multe ţări, între care Franţa, Germania şi Olanda, guvernul britanic a evitat să recomande retragerea acestui tip de implante mamare din sistem, însă a decis că pacientele operate în clinici private să şi le poată scoate şi înlocui cu altele în mod gratuit. Însă, doar câteva clinici private din Marea Britanie s-au supus recomandării.

Compania franceză PIP folosea gel industrial care înlocuia în mod fraudulos gelul medical şi care este suspectat că s-ar afla la originea numărului anormal de mare de rupturi de proteze mamare.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze PIP: Femeile argentiniene cer crearea unui fond european pentru despăgubirea victimelor Un fond european trebuie stabilit de urgenţă pentru a oferi compensaţii femeilor cu proteze mamare produse de societatea franceză PIP şi care nu pot fi despăgubite în ţările lor, au cerut miercuri avocaţii ce reprezintă câteva sute de femei din Argentina, informează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Franţa: Fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, condamnat la patru ani de închisoare Justiţia franceză l-a condamnat marţi la patru ani de închisoare pe Jean-Claude Mas, fondatorul societăţii PIP care a vândut ani la rândul implanturi mamare contrafăcute, în cadrul primului proces care are loc după declanşarea acestui scandal, transmite AFP.