Cele mai citite
 


Teleorman: SIAMUD se va transforma în SMURD
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Intervenţie pentru Asistenţa Medicală de Urgenţă şi Descarcerare (SIAMUD) din cadrul ISU Teleorman a avut în anul trecut aproape 300 de misiuni, faţă de circa 200 în anul 2010.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat luni pentru AGERPRES că la 32 de accidente rutiere s-a intervenit în anul 2011 cu modulul de descarcerare şi de acordare a primului ajutor medical de urgenţă.
Potrivit sursei citate, în prezent este în derulare procedura de avizare a înfiinţării Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în cadrul ISU Teleorman.
În acest scop, în luna decembrie, la ISU Teleorman au fost repartizate cinci ambulanţe noi de tipul B2.
De asemenea, 70 de subofiţeri sunt cuprinşi în cursuri de pregătire ca paramedici, o parte a lor făcând practică la ISU Bucureşti.
SMURD, care va deveni funcţional în prima parte a acestui an, va avea la ISU Teleorman şi un dispecerat integrat, prin 112 urmând să fie preluate direct apelurile privind intervenţiile pentru ajutorul medical de urgenţă. AGERPRES / (AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Galaţi: Peste 4.500 de persoane au fost asistate de SMURD în 2012 Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Galaţi a intervenit anul trecut în 4.500 de cazuri, fiind asistate 4.520 de persoane, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Eugen Chiriţă.
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...
Galaţi: Echipajele SMURD au intervenit de aproape zece ori pe zi în trimestrul al doilea al anului Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD) din Galaţi au desfăşurat, în trimestrul al doilea din acest an, 875 de acţiuni specifice, în medie 9,6 pe zi, se arată într-un bilanţ transmis luni de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.