Cele mai citite
 


UNSAR: Regretăm retragerea din dezbatere a proiectului legii de reformă a sănătăţii
marţi, 17 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) "regretă" retragerea din dezbaterea publică a proiectului de lege privind reforma sănătăţii, înainte ca toate instituţiile implicate în reformarea sistemului public de sănătate să poată avea un dialog real referitor la prevederile acestui proiect.
"Uniunea consideră că dezbaterea publică ar fi trebuit făcută într-un cadru social cât mai larg. Acest demers ar fi asigurat atât evidenţierea punctelor slabe ale proiectului cât şi cristalizarea unei forme finale a legii care să satisfacă în primul rând nevoile pacienţilor", arată un comunicat al UNSAR, remis, luni, AGERPRES.
UNSAR salută intenţia Guvernului de a elabora un nou proiect de lege privind reforma în sănătate şi consideră că una dintre priorităţile acestei etape este definirea clară a conţinutului pachetului de servicii medicale de bază, cel care asigură asistenţa medicală obligatorie pentru toţi cetăţenii României.
"O condiţie esenţială pentru dezvoltarea asigurărilor de sănătate complementare şi suplimentare în România o reprezintă asigurarea unui tratament fiscal adecvat al acestora, prin acordarea unei deductibilităţi complete, similară cu cea oferită de medicina muncii. Acest demers ar oferi angajatorilor posibilitatea de a oferi angajaţilor asigurări de sănătate facultative în pachetele salariale, fapt care ar contribui la atragerea de venituri suplimentare în sistemul de sănătate şi la dezvoltarea acestui segment de asigurări în România", subliniază UNSAR.
Definirea pachetului de servicii medicale de bază şi acordarea deductibilităţii pentru asigurările suplimentare şi complementare sunt măsuri care pot fi luate imediat de către factorii decizionali, nefiind necesar un nou proiect de lege, ci doar introducerea acestor prevederi în Codul Fiscal, apreciază Uniunea.AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cepoi: În locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale Noul proiect de lege a Sănătăţii prevede câteva noutăţi extrem de importante, printre care şi aceea că în locul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate vor fi organizate societăţi mutuale, aşa cum există în Belgia, a spus ministrul Vasile Cepoi luni, la o dezbatere privind actul normativ.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.