Cele mai citite
 


Un spital din Turcia realizează un triplu tranplant de membre
duminică, 22 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital din sudul Turciei realizează primul transplant triplu de membre, informează sâmbătă agenţia turcă de presă Anadolu, preluată de Associated Press.
Potrivit sursei, o echipă de medici de la Spitalul Universitar Akdeniz, din oraşul Antalya, situat pe coasta turcă a Mării Mediterane, ataşează două braţe şi un picior unui bărbat în vârstă de 34 de ani care şi-a pierdut membrele la 11 ani, când a fost electrocutat.
În aceeaşi zi echipa de medici va transplanta faţa aceluiaşi donator unui alt pacient - un tânăr în vârstă de 19 ani, faţa căruia a ars într-un incendiu pe când acesta era bebeluş. Este vorba de primul transplant facial realizat în Turcia.
Primul dublu transplant de braţe a fost realizat în Germania în 2008, iar primul dublu transplant de picioare s-a făcut în Spania în iulie 2011.AGERPRES/(Maia Găucan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
Turcia: Eşecul unui transplant al tuturor membrelor Un spital turc a anunţat luni eşecul unei recente tentative de transplant a tuturor membrelor unui pacient, operaţie prezentată ca o premieră mondială, care s-a soldat cu înlăturarea tuturor celor patru membre grefate, relatează AFP:
Prima grefă de faţă realizată în Turcia Chirurgii turci au reuşit sâmbătă să realizeze prima grefă de faţă din Turcia şi a 20-a din lume, informează agenţia Anatolia.
Turcia: Pacientul care a suferit un transplant al celor patru membre a murit Un spital turc a anunţat eşecul unei recente tentative de transplant al tuturor membrelor unui pacient - operaţie prezentată ca o premieră mondială -, intervenţie care s-a încheiat luni cu decesul bărbatului, relatează AFP.
84 de speakeri din 7 țări, prezenți la Primul Congres al Clubului Regal al Medicilor “Elite pentru excelenţă" 84 de experți recunoscuți la nivel național și internațional din România, Germania, Italia, Spania, Turcia, Slovacia și Ungaria au dezbătut cele mai noi tehnici și metode de tratament în peste 20 de specialități la prima ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, desfășurat în perioada 16-17 octombrie...