Cele mai citite
 


Ioan Dascălu: 33 drumuri judeţene blocate, A2 va fi redeschisă până duminică seară
luni, 30 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în MAI şi şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor Ioan Dascălu, a anunţat sâmbătă că 33 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate, la fel ca şi autostrada A2.
Dascălu a spus însă că până duminică seară A2 va fi redată circulaţiei, aceasta urmând să se desfăşoare însă în condiţii de iarnă.
"În condiţiile în care vom avea temperaturi foarte scăzute este posibil să avem afectate reţelele de energie electrică şi gaze naturale. Probleme vor apărea, dar vom lua măsurile de intervenţie operative", a spus Ioan Dascălu.
La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a afirmat că până în prezent au fost adunate 150 de persoane fără adăpost de către Serviciile de Urgenţă prespitaliceşti şi alte 100 de persoane s-au prezentat la Unităţile de Primire Urgenţe, cele care nu au solicitat asistenţă medicală fiind transferate la adăposturi.
Raed Arafat a spus că va continua pe perioada codului galben de ger monitorizarea acestor persoane şi recomandă populaţiei, în special bătrâni şi copii, persoane cardiace, să nu iasă pe stradă sau dacă o fac să fie bine îmbrăcaţi pentru a evita situaţii nedorite.
Reprezentantul Poliţiei a spus că a fost mărit numărul de poliţişti mobilizaţi pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene, iar împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se vor identifica zonele cu risc de polei şi vor fi urmăriţi cu aparatele radar şoferii care au tentaţia de a mări viteza.
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Marcel-Sorin Lucaciu, a spus în acest context că va continua colaborarea cu prefecţii pentru a acţiona împreună, adecvat situaţiilor cerute. "Vom continua să monitorizăm situaţiile din ţară şi să ţinem legătura cu agenţii economici care asigură funcţionarea utilităţilor, dacă vom sesiza că acestea nu sunt asigurate aşa cum trebuie informăm prefecţii şi dispunem măsuri în consecinţă. Participăm împreună cu Serviciul de Ambulanţă să identificăm persoanele fără adăpost şi suntem pregătiţi să stingem incendii, în condiţiile în care apa nu îngheaţă în instalaţii şi frigul nu va fi deosebit de tare. Acum sunt în măsură să dublăm, triplăm eforturile în condiţiile meteo în care trebuie să ne desfăşurăm activităţile", a spus col. Sorin-Marcel Lucaciu. AGERPRES/(A - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...