Cele mai citite
 


Alba: 18 cazuri de hipotermie în judeţ
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 20 de persoane din Alba au ajuns la spital cu hipotermie, din care opt la unitatea din Alba Iulia, unde s-au înregistrat, de sâmbătă până luni, şi aproape o sută de cazuri de traumatisme, majoritatea provocate de căderile pe trotuarele acoperite cu gheaţă.
În cadrul şedinţei Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată luni de prefectul Ştefan Bardan, Alba aflându-se sub atenţionare meteorologică de Cod Portocaliu de ger în perioada 30 ianuarie- 3 februarie, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, a precizat că, începând de sâmbătă, un număr de 18 persoane au ajuns la spital cu hipotermie. La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost tratate opt astfel de cazuri, a declarat dr. Aurel Crişan.
Potrivit şefului UPU Alba Iulia, au fost înregistrate şi 93 de cazuri de traumatisme, de la fracturi de mâini şi picioare până la traumatisme cranio-cerebrale sau costale.
La Spitalul Municipal Aiud, doi bărbaţi, de 33, respectiv 76 de ani, au ajuns în şoc hipotermic, unul şi pe fondul consumului de alcool, aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în cazul unei femei în vârstă de 61 de ani, care a primit îngrijiri la Centrul de Permanenţă Zlatna.
Cazuri de hipotermie au fost înregistrate şi la Cugir şi la Cîmpeni. De altfel, la Cîmpeni a fost înregistrată luni cea mai scăzută temperatură din judeţ, respectiv -18,6 grade Celsius.
Poliţiştii din cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au intensificat controalele în zonele din judeţ cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost. Astfel, au fost identificate 14 persoane fără adăpost (9 în Alba Iulia şi câte una în Aiud, Teiuş, Ocna Mureş, Cugir şi Vinţu de Jos), care au fost predate echipajelor de pe ambulanţe şi internate în centrele sociale sau unităţile spitaliceşti. Toate cele 14 persoane sunt de sex bărbătesc şi au vârste cuprinse între 11 şi 77 de ani, între acestea fiind doi minori de 11 şi 15 ani, potrivit Biroului de Presă al IPJ Alba.
În cadrul şedinţei extraordinare a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurată luni s-a decis înaintarea către toate primăriile din judeţ a unei adrese care conţine textul Atenţionării meteorologice şi a măsurilor necesare la nivel local, dintre care asigurarea permanenţei la sediul primăriei, identificarea unor spaţii care pot fi amenajate ca adăposturi temporare pentru persoane fără locuinţă sau care locuiesc în spaţii fără încălzire, identificarea, luarea în evidenţă şi sprijinirea în funcţie de necesităţi şi posibilităţi a persoanelor nevoiaşe pentru asigurarea condiţiilor minime de confort termic în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie.
De asemenea s-a discutat despre stabilirea unor patrule comune cu forţe ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, care să depisteze la nivelul unităţilor administrativ teritoriale eventualele situaţii de persoane fără adăpost, persoane izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute. AGERPRES/(AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Peste 30 de cazuri sociale şi de hipotermie, înregistrate în ultimele zile Un total de 15 persoane a căror sănătate putea fi pusă în pericol din cauza temperaturilor scăzute a fost depistat în Alba, de patrulele comune ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, potrivit unei informări date publicităţii marţi de Comitetul Judeţean pentru...
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Cluj: Număr redus oameni fără adăpost aduşi pentru îngrijiri în spitale Unităţile sanitare din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute, şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.