Cele mai citite
 


Ambulanţele Sociale ale Primăriei Sectorului 2 patrulează pe străzi
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Neculai Onţanu a dispus în aceste zile extrem de geroase intensificarea patrulelor echipajelor Ambulanţei Sociale ale Primăriei Sectorului 2 pentru acordarea asistenţei specializate copiilor şi familiilor fără adăpost, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei sectorului 2 transmis luni AGERPRES.
Două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 06.00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care trăiesc pe străzile din Sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces. Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces.
Primarul Neculai Onţanu a verificat zilele trecute condiţiile de trai ale celor care stau la Adăpostul pentru oamenii străzii 'Sfântul Pantelimon', oferindu-le şi sarmale cu mămăligă.
Oamenii străzii găsesc toate condiţiile necesare pentru supravieţuire, o masă caldă, baie şi consultaţii medicale asigurate de personalul de specialitate al administraţiei publice locale a sectorului 2. Adăpostul este situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500 şi are o capacitate de 54 de locuri din care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului. Fiecare persoană în parte este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă, sunt dispune măsurile ce se impun, respectiv internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 a salvat încă 7 oameni de la îngheţ Şapte oameni ai străzii au fost preluaţi în noaptea de luni spre marţi din cartierele Colentina, Pantelimon şi Iancului de ambulanţa socială a Primăriei Sectorului 2, aceştia fiind cazaţi gratuit la Adăpostul Social de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon''.
Brăila: Aduşi la spital cu degerături şi hipotermie Brăila, 27 ian /Agerpres/ - Opt brăileni au fost aduşi miercuri cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece au avut de suferit de pe urma degerăturilor şi a hipotermiei.
Timiş: SAJ a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Timiş a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost, care au fost conduse la spital sau în adăposturile special amenajate în acest sens din Timişoara.
Teleorman: Persoane cu degerături au fost internate în spitale Şase cazuri de hipotermie au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă Teleorman în ultimele 48 de ore, cinci dintre acestea fiind internate la spitalele din Alexandria, Videle şi Roşiorii de Vede cu degerături de gradul I şi II la ambele membre inferioare, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES...
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Peste 3.600 de solicitări la ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov între 31 decembrie şi 3 ianuarie Peste 3.600 de persoane au apelat la serviciul de ambulanţă în perioada 31 decembrie - 3 ianuarie, peste 2.000 de cazuri fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.