Cele mai citite
 


Cluj: Reuniune dedicată produselor tradiţionale, la USAMV
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 40 de studenţi şi 16 cadre didactice din zece universităţi europene dezbat, începând de luni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, în cadrul unui program complex, tema produselor tradiţionale.
Timp de două săptămâni, participanţii reprezentând universităţi din Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, România şi Slovenia vor discuta despre legătura dintre calitatea produselor tradiţionale şi modul de preparare, cu accent pe competenţele interdisciplinare ale cadrelor didactice specializate în microbiologie, analiză senzorială, economie şi sociologie, pentru a delimita legătura dintre standardele de igienă ale producătorilor şi calităţile finale ale produsului. 
Evenimentul este o continuare a unor colaborări de lungă durată ale USAMV cu universităţile partenere în proiecte similare, dar este pentru prima dată când instituţia clujeană de învăţământ superior agricol găzduieşte reuniunea dedicată acestei teme.
Coordonatorul din partea USAMV al programului este conf. univ. dr. Felix Arion, directorul Departamentului de Ştiinţe Economice al USAMV. El consideră că unul dintre atuurile acestei reuniuni este şi observarea potenţialului deosebit al produselor tradiţionale locale. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Universităţile asigură cazarea pentru cei mai mulţi dintre studenţi Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca pune la dispoziţia studenţilor, pentru cazare, în anul de studii 2012-2013, un număr de 4.964 de locuri în căminele proprii, trei dintre ele ultramoderne, plus 216 locuri pentru doctoranzi.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Peste şapte sute de studenţi de la USAMV vor face practică pe bani europeni, în unităţi agricole Un număr de 720 de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va efectua stagii de practică profesională în 21 de unităţi de profil din Regiunea Nord-Vest, toate costurile fiind asigurate prin proiectul intitulat "Pregătirea practică - Investiţie pentru...
Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti, sâmbătă, pe stadion Cluj-Napoca, 1 iul /Agerpres/ - Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din Cluj-Napoca va găzdui, sâmbătă, 3 iulie, festivitatea de absolvire a promoţiei 2010 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu''.
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...
Cluj:Preşedintele Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă: Medicina de urgenţă nu este diferită în România, Germania sau Franţa Preşedintele Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, Henri Julien, spune că "medicina de urgenţă este un consens internaţional şi nu este diferită în România, Germania sau Franţa".