Cele mai citite
 


Federaţia Solidaritatea Sanitară solicită o transparenţă mai mare în dezbaterile la proiectul de lege a sănătăţii
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară solicită Ministerului Sănătăţii să facă publică poziţia fiecăreia dintre organizaţiile prezente la discuţiile pe marginea noii legi a sănătăţii şi fiecare intervenţie pentru modificarea legii într-un sens sau altul, pe considerentul că dezbaterile trebuie să se desfăşoare în condiţii de transparenţă maximă.
"O adevărată dezbatere poate fi desfăşurată numai atunci când pot fi cunoscute de toată lumea solicitările actorilor implicaţi şi interesaţi de această lege. Orice prevedere din noua lege trebuie să fie legată de cei care au susţinut-o şi de argumentele aduse în favoarea acesteia", afirmă Federaţia Solidaritatea Sanitară, într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în acest fel, devin transparente toate presiunile care se fac pentru modificarea legii, fiind eliminate canalele subterane de intervenţie pentru diferite interese, fiecare din polii de interese fiind obligat să-şi asume intervenţiile şi punctele de vedere pe care le apără.
"Ne exprimăm public îngrijorarea faţă de factorii care ar putea influenţa negativ apariţia noii legi, respectiv interesul politic şi diferitele interese private sau de grup. Având în vedere faptul că suntem într-un an electoral considerăm necesar ca toate partidele politice să-şi facă publică poziţia faţă de noua lege, prezentând chiar propria variantă de principii care trebuie să stea la baza ei. Indiscutabil, noua lege a sănătăţii poate deveni o temă electorală care să arate atât gradul de cunoaştere a problemelor cetăţenilor cât şi modalitatea în fiecare partid intenţionează să le rezolve, inclusiv părţile care ar urma să fie avantajate", se mai menţionează în comunicat.
De asemenea, Federaţia Solidaritatea Sanitară îşi exprimă interesul şi faţă de punctele de vedere ale ministerului vizavi de proiectul legii sănătăţii. Totodată, consideră că materialele rezultate în urma discuţiilor trebuie făcute publice pe măsura prezentării şi realizării lor.
"Este o formulă ce permite în acelaşi timp evidenţierea interesului şi eficienţei instituţiilor statului şi a celor garantate de stat care au fost chemate la negocieri, împreună cu cele private sau de interes public", se mai specifică în documentul citat. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solidaritatea Sanitară:Revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, un prim pas dintr-o serie de măsuri necesare Revenirea doctorului Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii constituie doar primul pas dintr-o lungă serie de măsuri necesare, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară remis, marţi, AGERPRES.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
FSSR solicită continuarea dezbaterii asupra proiectului noii legi a sănătăţii Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) solicită Ministerului Sănătăţii continuarea dezbaterii asupra proiectului noii legi a sănătăţii, apreciind că poate fi luată ca punct de pornire şi actuala lege în domeniu.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
"Solidaritatea Sanitară" menţine recomandarea transmisă medicilor să nu semneze contractele individuale de muncă pentru gărzile suplimentare Federaţia "Solidaritatea Sanitară" îşi menţine recomandarea transmisă medicilor care efectuează gărzi să nu semneze contractele individuale de muncă pentru gărzile suplimentare contractului de bază dacă în ele nu le sunt prevăzute toate drepturile.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' solicită Ministerului Sănătăţii reluarea plăţii sporului de noapte pentru orele de gardă Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' solicită Ministerului Sănătăţii reluarea plăţii sporului de noapte pentru orele de gardă efectuate de medici, precum şi recuperarea acestor dreptul restante pe cel puţin ultimii trei ani, având în vedere că, la nivel european, medicii care lucrează în spitalele publice...