Cele mai citite
 


Olanda: Numărul bolnavilor de cancer a crescut cu peste o treime în zece ani
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100.000 de persoane au fost diagnosticate cu cancer în Olanda în 2010, o creştere de 36% comparativ cu 10 ani în urmă, conform datelor făcute publice luni de Registrul naţional de cancer (NKR), citate de Radio Netherlands Worldwide.
Cele mai întâlnite forme de cancer sunt cele la sân, de colon, de piele şi de prostată. Numărul persoanelor diagnosticate cu cancer de piele a crescut de peste două ori, de la 6.500 în 2000 la 13.300 în 2010. O creştere semnificativă, de 81%, s-a întâlnit şi în ceea ce priveşte cancerul la plâmâni în rândul femeilor.

Circa 3,5%, adică 570.000 de persoane, din numărul total de cetăţeni olandezi au avut sau au o formă de cancer. Numărul acestora continuă să crească, în timp ce procentul persoanelor vindecate scade.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu) Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular /CCA...
Soarele - pericol pentru piele și ochi! Radiațiile solare sunt cauza principală pentru cancerul de piele, cancerele de ochi și cataractă Odată cu venirea primăverii ne bucurăm de apariția soarelui și salutăm vremea bună, care ne permite să petrecem mai mult timp în aer liber. Dar trebuie să avem în vedere faptul că în această...
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.
Decesele provocate de cancer şi boli cardiovasculare, în scădere în ţările OCDE Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare şi a cancerului a înregistrat o scădere sensibilă între 1990 şi 2011 în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relevă un raport al organizaţiei făcut public joi, citat de AFP.
Varza alba face cat un intreg depozit de medicamente Varza alba continute sulforafanul, o substanta care stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime ce joaca rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau...