Cele mai citite
 


Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue Team in Special Situations (SARTISS).
''Acest eveniment naţional este un prim pas în dezvoltarea segmentului de urgenţe pediatrice din cadrul medicinei de urgenţă, fiind extrem de util pentru dezvoltarea profesională a medicilor din structurile de urgenţă'', a declarat dr. Hadrian Borcea, medicul-şef al Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean Oradea şi preşedintele SARTISS.
Potrivit unui comunicat remis luni de Asociaţia SARTISS, cursul este organizat de asociaţie în parteneriat cu serviciul UPU-SMURD Bihor şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare, sub autoritatea Consiliului European de Resuscitare, având ca menire alinierea şi încurajarea practicării şi aplicării protocoalelor curente în structurile de urgenţe pediatrice sub o rigurozitate aparte.
Cei 16 cursanţi sunt medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din majoritatea centrelor naţionale de pregătire în medicina de urgenţă: Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Bucureşti.
Cei nouă instructori sunt medici de medicină de urgenţă, pediatri şi anestezişti de la trei spitale din Londra. Delegaţia britanică susţine de mai mulţi ani astfel de cursuri care promovează instruirea şi dezvoltarea abilităţilor, în concordanţă cu ultimele ghiduri şi protocoale în domeniu.
Pregătirea teoretică a cursanţilor s-a făcut individual pe parcursul a 30 de zile, cursanţii având la dispoziţie bibliografia de specialitate. Pe parcursul celor două zile ale cursului se vor simula cazuri, unde cursanţii vor aplica cunoştinţele teoretice în practică, utilizând ultimele modele de simulatoare de pacient. Echipamentele educaţionale sunt aduse, o parte, din ţară, altele fiind puse la dispoziţie de un spital din Londra.AGERPRES/(A,AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Bihor: Şcoală de medicină montană şi tehnica speologiei alpine, la Şuncuiuş Un grup de 15 doctori şi asistenţi în medicina de urgenţă, din majoritatea centrelor naţionale de pregătire - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti şi Oradea -, participă, în perioada 16 - 22 mai, la Şuncuiuş, la cea de a treia ediţie a Şcolii de Medicină Montană şi Tehnica Speologiei...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...