Cele mai citite
 


Sălaj: 75 de posturi, 'absolut necesare a fi ocupate' în spitalele din judeţ
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Sălaj au un necesar de minimum 75 de posturi, "absolut necesare a fi ocupate prin concurs sau examen în cursul anului 2012", potrivit unei informări trimise Ministerului Sănătăţii de către Instituţia Prefectului, pe baza documentelor întocmite de managerii unităţilor sanitare din judeţ.
"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, am întocmit, pe baza datelor furnizate de spitale, un centralizator cu posturile absolut necesare a fi ocupate prin concurs sau examen în cursul anului 2012. A rezultat un necesar de 75 de posturi, dintre care 21 de medici, 3 de farmacişti şi 24 de asistenţi medicali", a declarata luni, pentru AGERPRES, prefectul Vegh Alexandru.
Potrivit sursei citate, cele 75 de solicitări sunt distribuite astfel: 46 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, 16 la spitalul din Şimleu Silvaniei, nouă la Jibou şi patru la Crasna.
Prefectul a subliniat că în cazul în care ministrul va aproba deblocarea posturilor menţionate, spitalele trebuie să respecte regula potrivit căreia cheltuielile de personal nu trebuie să depăşească 70% din bugetul instituţiei medicale.
Conform normativelor de personal, spitalele din Sălaj au în prezent aproape 400 de posturi vacante. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău Circa 240 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie participă, joi şi vineri, la comunicări şi workshop-uri pe teme privind procesul de sterilizare, procedurile invazive şi siguranţa pacientului în cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei internaţionale de sterilizare...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Sălaj: Peste 200 de medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău "Siguranţa pacientului- Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale" este tema celei de-a V-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Sterilizare, ce se desfăşoară joi şi vineri, la Zalău, la evenimentul organizat de spitalul Judeţean de Urgenţă fiind prezenţi peste 200 de medici şi asistenţi medicali...