Cele mai citite
 


Satu Mare: Trei noi proiecte europene pentru Spitalul Judeţean
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a aprobat în şedinţa de luni trei noi proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea Spitalului Judeţean, în colaborare cu unităţi spitaliceşti din Ungaria.
Preşedintele CJ, Csehi Arpad a declarat că modernizarea sănătăţii reprezintă un punct prioritar al judeţului Satu Mare, făcându-se importante investiţii.
"O vindecare mai rapidă a pacienţilor şi costuri mai mici, acesta este principiul în medicina viitorului", a declarat Csehi Arpad.
Primul proiect, intitulat "Instruire virtuală şi laparoscopie avansată în secolul XXI" este realizat în parteneriat cu Spitalul Judeţean Josa Andras din Nyiregyhaza şi vizează dotarea cu aparatură laparoscopică de ultimă generaţie, crescând astfel numărul operaţiilor laparoscopice şi reducându-se numărul zilelor de spitalizare. Valoarea proiectului este de 525.629 euro.
Cel de-al doilea proiect "Servicii îmbunătăţite de Obstetrică şi Ginecologie în sistem interregional" este realizat în cooperare cu Universitatea din Debrecen şi vizează dotarea cu aparatură modernă a acestei secţii şi instruirea personalului de specialitate. Valoarea proiectului este de 417.786 euro.
Ultimul proiect "Cooperarea transfrontalieră pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţe psihiatrice" este realizat împreună cu Spitalul de Psihiatrie Ozd - Ungaria, vizează realizarea de schimb de experienţă între cele două unităţi şi achiziţionarea echipamentelor necesare înfiinţării unei echipe mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă psihiatrică. Valoarea acestui proiect este de 90.000 de euro.
Cofinanţarea CJ este de 2% din valoarea fiecărui proiect. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de obstetrică ginecologie, printr-un proiect european Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie printr-un proiect cu finanţare europeană, derulat în parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Ungaria.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Sălaj: Modernizarea şi dotarea spitalului judeţean, între obiectivele CJ în 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie ce administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, va continua în 2015 procesul de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, potrivit precizărilor făcute joi, într-o conferinţă de presă, de Tiberiu Marc, p...
Satu Mare: Timp de intervenţie redus pentru pompieri, după achiziţia de autospeciale printr-un proiect european Timpii de intervenţie a pompierilor sătmăreni la urgenţele din mediul rural s-au redus la jumătate după dotarea cu autospeciale noi, printr-un proiect cu finanţare european.
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.