Cele mai citite
 


Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic, din cauza sloiurilor de gheaţă de pe Dunăre.
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că pentru prevenirea apariţiei unor probleme cauzate de ger, Garnizoana Tulcea s-a arătat dispusă să acorde o navă pentru transportul pe apă al persoanelor care zilnic trebuie să treacă Dunărea de la Tulcea spre suburbia Tudor Vladimirescu.
'De mâine (marţi, nn), va deveni operaţional pe aeroportul Delta Dunării şi elicopterul Inspectoratului General pentru Aviaţie din cadrul MAI, aparatul de zbor urmând să asigure transportul persoanelor din Deltă în Tulcea, în caz de urgenţă', a afirmat prefectul Vasile Gudu.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Boieru, a declarat că deja pe Dunăre au apărut probleme cauzate de sloiuri, el susţinând că la Mila 23 şi Caraorman au fost blocate căile de acces.
'Le-am recomandat autorităţilor medicale ca dializaţii şi femeile gravide în ultimele săptămâni să facă tot ce pot pentru a aduce aceste persoane în spitalul din Tulcea. Deja au apărut sloiurile pe Dunărea, la Caraorman şi Mila 23 s-au blocat căile de acces, şi este mai bine ca aceste persoane să fie internate pe perioada gerului în spital. Suntem în situaţii de urgenţă şi sunt convins că se vor găsi soluţii de către autorităţile medicale ale judeţului pentru susţinerea financiară a acestor situaţii', a afirmat vicepreşedintele CJ, Ioan Boieru.
Vicepreşedintele CJ a amintit totodată că toate navele din Portul Tulcea au primit luni ordin din partea Căpităniei Portului Tulcea pentru a intra la iernatic, astfel încât în condiţiile existenţei sloiurilor pe Dunărea fluviul să rămână navigabil.
În ultimele zile, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), peste 160 de persoane au fost evacuate din diferite zone ale judeţului, după ce au rămas blocate din cauza zăpezii şi a viscolului. Alte două persoane au murit, potrivit autorităţilor, înainte ca ambulanţele să ajungă la acestea.
De asemenea, cele două autovehicule SMURD care au fost primite la finele anului trecut de ISU şi sfinţite în urmă cu o săptămână nu au ajuns nici în momentul de faţă în oraşele Măcin şi Babadag, din cauza condiţiilor meteorologice, dar şi din cauza lipsei unui garaj pentru autovehicul în oraşul Babadag.
În momentul de faţă, conform Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, pe raza judeţului Tulcea, Dunărea este acoperită de sloiuri de gheaţă subţiri de la 2 până la 10%. În amonte, la Călăraşi, sloiurile subţiri acoperă Dunărea în proporţie de până la 50%. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Victor Ponta a participat la recepţia unui elicopter medicalizat pentru urgenţele din Delta Dunării Primul-ministru Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat, vineri, la Tulcea, la recepţia unui elicopter medicalizat de tip IAR-316, care a fost echipat cu dotări specializate pentru misiuni de urgenţă medicală.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Tulcea: Elicoptere noi pentru SMURD în mai multe zone din ţară Judeţele din Moldova vor primi anul acesta un elicopter medicalizat SMURD, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, judeţele din Dobrogea urmând să aibă parte de un aparat de zbor similar peste cel mult un an.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.