Cele mai citite
 


UE pregăteşte o ripostă împotriva protecţionismului chinez
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarul european al comerţului, Karel De Gucht, anunţă că pregăteşte un proiect de lege a pieţelor publice în Europa, destinată să riposteze protecţionismului chinez în acest sector.
'Împreună cu colegul meu de la Pieţele interne, Michel Barnier, pregătim un proiect de lege în domeniul pieţelor publice pentru a putea reacţiona dacă chinezii continuă să blocheze accesul întreprinderilor europene pe unele segmente ale pieţei', a declarat dl De Gucht în revista germană Focus care a apărut luni.

Comisia Europeană ar avea astfel mijlocul de a închide accesul întreprinderilor chineze pe pieţele publice. Legea europeană ar putea fi terminată în luna martie, potrivit Focus.

Dl De Gucht a mai reproşat Chinei 'practici comerciale naţionaliste', o 'strategie masivă de subvenţii' şi un 'acces monopolizant la materiile prime'. 'Toate acestea fac foarte dificil să se facă comerţ acolo', a estimat el.

Pe de altă parte, Organul de apel al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMC) urmează să-şi publice luni după-amiază raportul despre un recurs în apel al Chinei, care fusese condamnată de OMC în vara trecută pentru restricţiile impuse exporturilor de materii prime cruciale pentru industria europeană.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Teodor Baconschi: Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii - definirea pachetului medical de bază Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii este aceea a definirii pachetului medical de bază, a declarat, vineri, la Sighişoara, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.
UE va simplifica serviciile medicale transfrontaliere Pacienţii europeni vor putea, până la sfârşitul lui 2013, să se deplaseze mai uşor într-un alt stat al Uniunii Europene pentru a primi acolo îngrijiri medicale şi să-şi deconteze mai bine cheltuielile aferente, în virtutea unui proiect de lege aprobat miercuri de către Parlamentul European, relatează...
Eugen Nicolăescu (PNL): Puterea blochează de trei ani reforma sanitară Fostul ministru liberal al sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că actuala Putere blochează de trei ani reforma în sistemul sanitar şi pregăteşte un nou proiect de lege în domeniu, deşi l-a susţinut pe actualul, atunci când acesta a fost adoptat în 2006 prin asumarea răspunderii Guvernului.