Cele mai citite
 


Vaccinul antigripal este mai puţin eficient la persoanele obeze
marţi, 31 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Vaccinul împotriva gripei este mai puţin eficient la persoanele obeze, arată un studiu realizat de cercetători americani. Pr Melinda Beck de la Universitatea Carolina de Nord a studiat legătura dintre obezitate şi gripă, demonstrând că rata mortalităţii este mult mai mare la şoarecii supraponderali, scrie passionsante.be.

De această dată, cercetătoarea şi-a desfăşurat studiul pe om, alegând circa 500 de persoane vaccinate împotriva gripei. Analizând nivelul de anticorpi la 11 luni de la vaccinare, ea a constatat că, la jumătate din persoanele obeze, acesta era de patru ori mai mic decât la începutul studiului, în timp ce acest deficit a fost constatat doar la un sfert din participanţii cu greutate normală. Ea a dedus că imunitatea obţinută la persoanele obeze este de calitate mai slabă. Eşantioane de sânge au fost apoi contaminate cu virusul gripei, pentru a declanşa secreţia de interferon-gamma, o linie de apărare împotriva agresiunilor microbiene. S-a constatat acelaşi lucru: producţia a fost eficientă la 25% din obezi, faţă de 75% la grupul celor cu greutate normală.

Melinda Beck, citată de Futura Sciences, încheie spunând că: 'Ştiam deja că obezitatea scade eficienţa vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tetanosului la copii. În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, trebuie să efectuăm şi alte studii, însă datele de care dispunem ne încurajează să găsim soluţii.' În primul rând, adaptând dozele vaccinului, însă acest lucru nu se poate face oricum, arată passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani anunţă descoperirea unui anticorp foarte eficient împotriva gripei Cercetătorii americani au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze 30 din cele 36 de tulpini cunoscute ale virusului gripei, relevă un studiu citat luni de AFP.
Vaccinul antigripal ar putea creşte vulnerabilitatea la H1N1 O echipă de cercetători canadieni a constatat că persoanele vaccinate împotriva gripei sezoniere au fost mai expuse riscului de a contracta virusul H1N1 decât media populaţiei, arată un studiu apărut în revista PLOS Medicine, menţionat de AFP.
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Vaccinul antigripal în doză mare, mai eficient decât cel standard la persoanele în vârstă (studiu) Vaccinurile administrate în doze mari sunt cu 24% mai eficiente în protejarea persoanelor de peste 65 de ani împotriva gripei şi a complicaţiilor sale, indică un studiu publicat miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine (NEJM) şi preluat joi de AFP.
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Adolescenţii obezi riscă de două ori mai mult să dezvolte cancer intestinal (studiu) Adolescenţii obezi ar putea prezenta un risc de două ori mai mare să dezvolte cancer intestinal în jurul vârstei de 50 de ani. O echipă de cercetători de la Harvard School of Public Health din Boston condusă de Elisabeth Kantor a ajuns la acest rezultat după ce a analizat profilurile a 240.000 de suedezi...