Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalele au datorii de peste 9 milioane de lei
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile spitaliceşti din judeţul Vâlcea aveau, la jumătatea lunii septembrie, datorii de peste 9 milioane lei, către furnizorii de medicamente, furnizorii de alimente şi utilităţi.
'În prezent Spitalul Judeţean Vâlcea are datorii de aproximativ 6 milioane lei. O rectificare de buget este absolut necesară. Noi avem multe servicii medicale pe care Casa Judeţeană de Sănătate încă nu le-a achitat. Trimestrul IV, conform ultimelor date, se anunţă destul de neplăcut pentru noi', a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Georgeta Sălişte, managerul SJU.
Spitalul, însă, este la zi cu plata utilităţilor, pentru a nu plăti penalităţi.
Capacitatea Spitalului Judeţean Vâlcea este de aproximativ 1300 de paturi.
Situaţia cea mai gravă este înregistrată la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, unitatea sanitară vâlceană acumulând datorii istorice, care au ajuns la 3,2 milioane lei.
'Toată lumea cunoaşte problema noastră, suntem în faza de a identifica o soluţie, elaborăm un memoriu, prin care solicităm, trecerea noastră sub aripa Spitalului Judeţean Vâlcea. Acum câteva zile, ne-a ajutat Consiliul Judeţean cu o sumă de 90 de mii lei prin care am achitat o parte dintre datoriile către utilităţi. La cum însă se anunţă trimestrul IV, nu aş putea spune că ne dă fericirea afară din casă', spune, dr. Marian Stoica, managerul Maternităţii vâlcene.
Spitalul de Obstetrică - Ginecologie are o capacitate de 180 de paturi.
Spitalul din oraşul Bălceşti are datorii de 70 de mii lei. Are o capacitate 55 de paturi.
'Unitatea noastră deserveşte o populaţie de 40 de mii de locuitori, atât din oraşul Bălceşti cât şi din comunele de pe lângă. Nu pot spune că este o datorie mare la dimensiunile noastre, dar în perspectiva trimetrului IV, aş declara că lucrurile nu mai sunt aşa de bune', spune Gabriel Popescu, directorul acestei unităţi medicale.
Acelaşi lucru se poate spune şi în cazul spitalului din Brezoi, care are o capacitate de 67 de paturi, şi deserveşte populaţia din nordul judeţului, un număr de 18 000 de locuitori.
'Datoriile noastre se ridică la 40 de mii lei. Nu este mare, suntem solvabili încă', afirmă Dr. Vasile Cerbu, directorul spitalului din Brezoi.
El precizează însă că spitalului din Brezoi i-a fost aprobat un fond de aproximativ 1 milion de euro pentru reabilitarea ambulatoriului.
Oraşul Horezu beneficiază de cel mai nou şi modern spital din judeţ. 'Noi avem şi o secţie la Sineşti. Datorii avem şi noi ca oricare spital, aproximativ 60 de mii lei . Aşteptăm o rectificare de buget. Avem o capacitate de 170 de paturi, avem o aripă complet modernizată, însemnând saloane, cabinete medicale, nu pot spune că sunt nemulţumit', declară, Cătălin Popescu, directorul spitalului din Horezu, spital care deserveşte o populaţie de 40 de mii de locuitori, din zona de vest a judeţului.
Cazul fericit, potrivit directorului financiar, Maria Neacşu, este spitalul municipal din Drăgăşani.
'Noi nu putem spune că avem datorii. Acum câţiva ani, investitorul italian de la 'Magneto', fabrica de jenţi auto din oraş a venit şi ne-a întrebat cu ce sumă ne poate sponsoriza. I-am spus că nu vrem bani, ci dacă ne poate ajuta cu logistică. De atunci, în fiecare an, investitorul ne furnizează medicamente, alimente, lenjerie, saltele, aparatură medicală, absolut tot ce avem nevoi. Suntem un caz fericit', a mai precizat, directorul financiar al spitalului municipal din Drăgăşani.
Această unitate medicală are 256 de paturi şi deserveşte populaţia din sudul judeţului Vâlcea, aproximativ 100 de mii de locuitori. Totuşi perspectiva lipsei de fonduri pentru trimestrul IV îi nemulţumeşte şi pe salariaţii Spitalului Municipal din Drăgăşani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are datorii faţă de furnizori Managerul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu mai are datorii şi că toate plăţile către furnizori sunt la zi.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Vaslui: CJ are datorii de peste 7 milioane de lei Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vaslui are de achitat în prezent către mai multe firme de construcţii sau către furnizori de alimente şi medicamente peste 7 milioane de lei.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu are datorii de 150.000 lei Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus a acumulat în ultimele luni datorii către diverşi furnizori de servicii în sumă de 150.000 de lei iar Consiliul Local a refuzat preluarea în administraţie a unităţii sanitare.
SCJU Târgu Mureş are datorii de peste 30 de milioane de lei Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că unitatea sanitară, care a fost clasificată în categoria I de competenţă de către Ministerul Sănătăţii, are datorii către furnizori de peste 30 de milioane de lei...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.