Cele mai citite
 


Alba: Peste 30 de cazuri sociale şi de hipotermie, înregistrate în ultimele zile
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un total de 15 persoane a căror sănătate putea fi pusă în pericol din cauza temperaturilor scăzute a fost depistat în Alba, de patrulele comune ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, potrivit unei informări date publicităţii marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).
Cele 15 persoane au fost transportate cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia - 3 cazuri, Centrul de Primiri Urgenţe Sebeş - 2 cazuri, Centrul de Primiri Urgenţe Aiud - 1 caz, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud - 1 caz, Centrul Social Filantropia Alba Iulia - 5 cazuri şi Căminul de bătrâni Sebeş - 3 cazuri.
Cea mai scăzută temperatură înregistrată marţi a fost la Cîmpeni (minus 22,2 grade Celsius).
Pe toată perioada de valabilitate a atenţionării meteorologice de cod portocaliu, respectiv până în 3 februarie, în judeţul Alba se desfăşoară activităţi pentru protejarea populaţiei, stabilite în şedinţa extraordinară a CJSU, convocată luni de prefectul Ştefan Bardan.
Începând de sâmbătă, în judeţul Alba au fost înregistrate 33 de cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat adăpost temporar pe toată perioada geroasă, a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Alba, maior Florin Zecheru. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: 18 cazuri de hipotermie în judeţ Aproape 20 de persoane din Alba au ajuns la spital cu hipotermie, din care opt la unitatea din Alba Iulia, unde s-au înregistrat, de sâmbătă până luni, şi aproape o sută de cazuri de traumatisme, majoritatea provocate de căderile pe trotuarele acoperite cu gheaţă.
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
Alba: Cursuri suspendate la zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţ, din cauza gerului Zeci de şcoli şi grădiniţe din Munţii Apuseni şi-au suspendat cursurile pentru două zile din cauza gerului, temperatura minimă înregistrată joi dimineaţă în judeţul Alba, aflat sub atenţionare meteorologică de cod portocaliu, fiind la Arieşeni - minus 30 de grade Celsius.