Cele mai citite
 


Amenzi în Sectorul 2 pentru necurăţarea trotuarelor de zăpadă; 5 oameni ai străzii, cazaţi la Adăpostul 'Sf. Pantelimon'
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 70 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.300 de lei a aplicat Primăria Sectorului 2 persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au curăţat trotuarele de gheaţa sau zăpada depusă în faţa caselor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin, informează un comunicat al autorităţii locale transmis marţi AGERPRES.
Echipele de control ale administraţiei publice locale verifică toate arterele de circulaţie pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu-şi curăţă trotuarele, precum şi a clădirilor care au ţurţuri ce pun în pericol cetăţenii.
În prezent sunt monitorizate toate cartierele Sectorului 2 pentru a identifica imobilele care au bucăţi mari de gheaţă la straşinele caselor şi sunt sesizaţi proprietarii acestora despre obligaţia civică pe care o au, de a întreprinde măsurile necesare pentru îndepărtarea lor.
De asemenea, cu aceeaşi ocazie, proprietarilor li se aminteşte faptul că în cazul în care vor avea loc accidente, în urma cărora vor rezulta victime omeneşti, sunt direct răspunzători de producerea acestora şi, dacă vor exista decese, riscă să li se întocmească dosar penal.
De asemenea, Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 a preluat în noaptea de luni spre marţi cinci oameni fără adăpost din cartierele Colentina, Pantelimon şi Iancului, aceştia fiind cazaţi gratuit la Adăpostul Social de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon''.
Edilul Neculai Onţanu a pus la dispoziţia bucureştenilor mai multe numere de telefon unde pot anunţa cazuri de persoane fără adăpost care sunt în pericol de îngheţ din cauza temperaturilor extrem de scăzute pe timpul nopţii.
Astfel, la numărul 021/9862 sau 0727.300.453 pot fi semnalate asemenea cazuri, iar echipajele mobile vor interveni în sistem de urgenţă.
Două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care locuiesc pe străzile de pe raza Sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces.
Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare şi chiar deces.
Adăpostul este situat pe Şoseaua Pantelimon nr. 500 şi are o capacitate de 54 de locuri din care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 a salvat încă 7 oameni de la îngheţ Şapte oameni ai străzii au fost preluaţi în noaptea de luni spre marţi din cartierele Colentina, Pantelimon şi Iancului de ambulanţa socială a Primăriei Sectorului 2, aceştia fiind cazaţi gratuit la Adăpostul Social de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon''.
Comunicat de presă - PMB COMUNICAT DE PRESÃ
Cazul fetiţei decedate la Huşi: Amenzi contravenţionale pentru medici, spitalul din localitate şi Ambulanţa Vaslui Echipa de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a aplicat mai multe amenzi contravenţionale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul fetiţei de 4 ani care a decedat recent la Spitalul Municipal Huşi, că au fost încălcate Ordinul MS privind conducerea şi organizarea...
Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Vaslui: Ambulanţă implicată într-un accident de circulaţie O ambulanţă de la Staţia Bârlad a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost implicată, luni dimineaţă, într-un accident de circulaţie. Ambulanţa se deplasa la o solicitare, iar în dreptul Grădinii Publice din Bârlad a intrat în coliziune cu un autoturism.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.