Cele mai citite
 


Brăila: Lacu Sărat a îngheţat din cauza temperaturilor extrem de scăzute
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lacul Sărat din staţiunea cu acelaşi nume, care are un grad ridicat de salinitate, a îngheţat din cauza temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile, fiind pentru a treia oară în ultimii ani când suprafaţa lacului se transformă într-un patinoar natural.
Stratul de gheaţă format pe lac măsoară peste 10 centimetri, deşi apa are o salinitate de 300 de grame la litru, iar pentru ca tratamentul cu nămolul sapropelic folosit în ameliorarea reumatismului să nu fie întrerupt, angajaţii bazei balneoclimatrerice îl extrag zilnic, făcând copci în gheaţa de la suprafaţa lacului.
Potrivit directorului bazei de tratament, Sorin Boşneag, fenomenul este normal pentru o astfel de vreme, problema fiind aceea că salariaţii complexului brăilean sunt nevoiţi să scoată zilnic la copcă nămolul vindecător, pentru că staţiunea numără foarte mulţi pacienţi care nu pot întrerupe tratamentul.
''Fenomenul este normal pentru această vreme, mai ales că au fost nopţi cu minus 16 - minus 17 grade. Apa sărată a coborât sub suprafaţa lacului, iar cea fără sare a rămas la suprafaţă şi a îngheţat. Odată cu apariţia primelor raze de soare, gheaţa va dispărea'', a explicat pentru AGERPRES Sorin Boşneag.
Lacu Sărat, situat pe raza comunei brăilene Chiscani, are 1,72 km pătraţi, o adâncime de 1,5 metri şi conţine importante rezerve de nămol sapropelic şi apă minerală hipertonică.
Staţiunea are o capacitate de 250 locuri şi este deschisă indiferent de anotimp, oferind facilităţi pentru băi calde în ape minerale, aplicări de nămol cald şi rece, hidroterapie şi kinetoterapie.
Datorită conţinutului ridicat de iod, rezultat în urma descompunerii anaerobe a unei specii de nevertebrate, artemia salinas, nămolul ameliorează afecţiunile aparatului locomotor, motiv pentru care suferinzi din toată ţara vin aici la tratament.
Lacul conţine importante rezerve de nămol sapropelic şi de apă minerală hipertonică, cu compuşi ai sulfului, clorului, magneziului şi bromului, cu mineralizare de 70-84 g/litru. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Lacul Sărat de lângă Brăila, locul miraculos unde Ţepeş îşi vindeca oştenii Staţiunea Lacu Sărat, cunoscută în întreaga lume ca izvor de sănătate, este situată în zona de câmpie din nord-estul Bărăganului. Se spune că proprietăţile terapeutice miraculoase ale apei au fost descoperite cu secole în urmă de voievodul Vlad Ţepeş.
Lacul Sărat a îngheţat din cauza temperaturilor extrem de scăzute Lacul Sărat din staţiunea cu acelaşi nume din estul României, care are un grad ridicat de salinitate, a îngheţat din cauza temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile, fiind pentru a treia oară în ultimii ani când suprafaţa lacului se transformă într-un patinoar natural.
Primăria Brăila a câştigat la Înalta Curte dreptul de a administra staţiunea Lacu Sărat Primăria Brăila a câştigat în instanţă, în urma unei sentinţe definitive date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dreptul de a administra staţiunea Lacu Sărat, recunoscută în ţară şi peste hotare pentru proprietăţile curative ale nămolului sapropelic existent aici şi care se află în paragină de peste...
Brăila: O sinistrată din tabăra Lacu Sărat, transportată la spital pentru a naşte Brăila, 29 iun /Agerpres/ - O sinistrată din tabăra Lacu Sărat, adusă aici după ce casa în care locuia a fost inundată de apele Dunării, a fost transportată, marţi, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, pentru a naşte.
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.
ISU Brăila: Acordarea asistenţei de urgenţă, întârziată de necontractarea serviciului pentru deszăpezirea drumurilor Acordarea asistenţei medicale de urgenţă în iarna care s-a abătut asupra judeţului Brăila la sfârşitul lunii decembrie a fost întârziată din cauză că, la nivelul Consiliului Judeţean Brăila, nu a fost închiat un contract încheiat pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, potrivit unui raport făcut public...