Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalele au restanţe salariale către angajaţi
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principalele spitale din judeţul Maramureş au acumulat restanţe salariale de zeci de milioane către angajaţi, unele nefiind plătite din 2007.
Sindicatul Sanitas, filiala maramureşeană, a început să strângă semnături pentru declanşarea conflictului de muncă, în cazul care managerii celor cinci spitale din judeţ nu găsesc fondurile pentru plata salariilor restante.
Reprezentanţii Sanitas au avut o rundă de negocieri cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Maramureş, însă răspunsurile primite nu i-au mulţumit pe aceştia.
Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru moment nu există fondurile destinate plăţii salariilor restante şi se fac eforturi financiare pentru a se asigura plata serviciilor medicale din spitale.
Preşedintele filialei Sanitas, Mircea Ciocan, a declarat, miercuri, că restanţele salariale ale celor cinci spitale depăşesc zece milioane de lei.
'Banii reprezintă prima anuală pe 2008, prima de stabilitate pe primul trimestru al anului 2009, tichetele de masă şi alte sporuri salariale. Creanţele salariale sunt conforme cu legea şi ar trebui acordate celor în drept. Cele mai mari restanţe se înregistrează la spitalele din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, urmate de spitalele din oraşele Cavnic, Baia Sprie şi Târgu Lăpuş. În schimb, au fost plătite la zi toate drepturile salariale angajaţilor din Spitalul TBC Baia Mare, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş şi Spitalul orăşenesc din Şomcuta Mare', a declarat Mircea Ciocan.
De asemenea, preşedintele sindicatului 'Ambulanţa' Maramureş, Ionică Pop, a precizat că o situaţie specială se înregistrează la Spitalul orăşenesc din Sighetu Marmaţiei, unde nu s-a mai acordat al 13-lea salariu din anul 2007, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare tichetele de masă n-au mai fost acordate angajaţilor de patru luni de zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Spitalul Judeţean riscă să rămână fără medici şi asistente Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa trag un semnal de alarmă referitor la exodul de personal medical care pleacă în străinătate şi avertizează că sistemul sanitar va ajunge în situaţia de a se moderniza, dar nu va mai avea cine să lucreze în acest domeniu.
Vaslui: Criză de asistente medicale în spitalele din judeţ Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză fără precedent de asistente medicale, ajungându-se la situaţia în care în unităţile sanitare o asistentă trebuie să aibă grijă de 60 de bolnavi pe tură.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu are datorii de 150.000 lei Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus a acumulat în ultimele luni datorii către diverşi furnizori de servicii în sumă de 150.000 de lei iar Consiliul Local a refuzat preluarea în administraţie a unităţii sanitare.
Maramureş: SJU scoate la concurs 35 de posturi pentru personal medical şi administrativ Baia Mare, 18 oct /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare va scoate la concurs 35 de posturi, unitatea sanitară angajând atât personal medical, cât şi personal administrativ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul spitalului, Sorina Pintea.
Dolj: Personal medical bătut în spital de o banda de romi Un medic şi două asistente de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost bătuţi, în noaptea de miercuri spre joi, în secţia de terapie intensivă a spitalului de un grup de romi furioşi că o rudă le-a decedat în urma unui stop cardio-respirator.
Asistente medicale românce recrutate pentru Franţa Douăsprezece asistente românce s-au prezentat la 18 decembrie la noul lor loc de muncă, într-o clinică din localitatea Aire-sur-l'Adour (regiunea Aquitaine, sud-vestul Franţei). Ele au fost recrutate în România de către cabinetul Laborare Conseil şi directoarea clinicii, Pierrette Voizard, ca urmare...