Cele mai citite
 


Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.
Aparatura a fost instalată în Clinicile Pediatrie I şi II şi în secţia de Terapie Intensivă şi constă într-un Sistem Prometheus de epurare extra-renală pentru secţia de dializă, un Ventilator Drager pentru nou nascuţi, un Ecocardiograf pentru secţia de cardiologie din Clinica Pediatrie I, un sistem video cu capsulă endoscopică pentru investigaţii gastroenterologice şi un microscop pentru aplicaţii în diagnosticul anatomopatologic şi citologic.
"Noi, până acum nu am avut niciun astfel de aparat, de aceea, de multe ori, am fost nevoiţi să împrumutăm de la un alt compartiment al spitalului sau chiar de la un alt spital. Sunt în jur de 100-200 de copii care au nevoie de Ventilatorul Drager pentru săptămâni sau chiar luni", a afirmat, cu acest prilej, şefa secţiei de Anestezie Terapie Intensivă, dr. Eniko Kovacs.
Cu sprijinul Asociaţiei Little People au fost finalizate şi unele lucrări de reparaţii în Clinica Pediatrie I.
Asociaţia Little People este o prezenţă activă în şase centre de tratament oncopediatric din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. În anul 2006, Asociaţia a înfiinţat Clubul "Temerarii" pentru tinerii din România care au învins în lupta cu cancerul. AGERPRES/(AS-Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
SCJU Cluj lansează o campaie de strângere de fonduri Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca a lansat luni o campanie prin care se doreşte strângerea unei sume de bani pentru achiziţionarea de echipamente performante necesare secţiilor de terapie intensive.