Cele mai citite
 


Dolj: CJ a alocat aproape un milion de lei pentru calculatoare, imprimante, licenţe, pagini web şi camere video
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Dolj a alocat pentru acest an aproape un milion de lei pentru achiziţia de calculatoare, imprimante, licenţe, pagini web, cameră video profesională, programe informatice, finanţări nerambursabile pentru ONG-uri. Banii provin din cei 55,722 milioane de lei, care reprezintă excedentul bugetar al instituţiei pe anul 2011 şi pe care Consiliul Judeţean l-a alocat, în baza unei hotărâri votate în şedinţa de marţi, pentru 'finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare în anul 2012'.
Deşi unele destinaţii alese de conducerea CJ Dolj pentru distribuirea sumei de 55,722 lei, cum ar fi alocarea sumei de 300.000 lei pentru finanţarea nerambursabilă a unor ONG-uri sau alocarea sumei de 700.000 lei pentru amenajare peisagistică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, au stârnit dezbateri în momentul în care consilierii PDL au solicitat detalii, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu votul consilierilor PSD şi PNL care deţin majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. Singurul amendament acceptat de majoritatea din CJ Dolj a fost ca suma de 700.000 lei alocată Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova să fie destinată reabilitării unor secţii şi sălilor de operaţii.
Consilierul judeţean PDL Ştefan Stoica a declarat în cadrul şedinţei CJ Dolj că banii destinaţi pentru achiziţia de calculatoare în mai multe instituţii puteau fi alocaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova care 'se află într-o situaţie deplorabilă'. 'Au fost alocaţi bani pentru fel şi fel de ONG-uri. Înţeleg că ONG-urile sunt un mod de asociere a unor persoane care încearcă să se autofinanţeze şi să îşi desfăşoare activitatea pentru care sunt autorizate, fie întrajutorarea persoanelor cu disabilităţi, fie că vor să facă un oraş mai curat şi se îndreaptă spre probleme de mediu, dar nicidecum să transformăm Consiliul Judeţean într-un finanţator al acestor ONG-uri, în condiţiile în care există probleme în domeniul sănătăţii', a declarat Ştefan Stoica.
Din excedentul bugetar pe anul 2011, Consiliul Judeţean a alocat 55.000 lei pentru calculatoare, 35.000 lei pentru programe antivirus, 30.000 lei pentru licenţe, 50.000 lei pentru imprimante, 12.000 lei pentru laptopuri. Toate acestea ar trebui să intre în acest an în dotarea biroului de informatică al CJ Dolj. De asemenea, Muzeului Olteniei Craiova i-a fost alocată suma de 40.000 lei pentru cumpărare de licenţe şi pentru achiziţia de 'web design' pentru pagina de internet care deja există. Şi Bibliotecii Judeţene 'Alexandru şi Aristia Aman' i s-au alocat 30.000 lei pentru cumpărarea unei camere video profesionale, 25.000 pentru un laptop, 6.000 lei pentru un videoproiector, 18.000 lei pentru aparat de aer condiţionat, 10.000 lei pentru un server web, 32.000 lei pentru o plasmă de reclamă, 10.000 lei pentru o multifuncţională laser, 5.000 lei pentru un sistem homecinema, 5.000 lei pentru o multifuncţională color, 40.000 lei pentru calculatoare. AGERPRES/(A,AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Dolj: CJ a alocat peste 1,5 milioane lei pentru construirea unui depozit de gaze medicale la SJU Craiova, 9 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a alocat suma de 1,58 milioane lei din fonduri bugetare pentru construirea unui depozit de gaze medicale la clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Dolj: Termenul de finalizare a proiectului de modernizare a ambulatoriului SJU Craiova, prelungit cu peste un an Craiova, 7 iul /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a aprobat în şedinţa de joi prelungirea termenului de finalizare a proiectului privind modernizarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, până la 31 august 2017. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi...