Cele mai citite
 


Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU, Alin Maghiar, situaţia este valabilă pentru marţi, la ora 5,00, când mai existau două localităţi blocate în judeţul Argeş: Izvorul şi Popeşti.
Pentru înlăturarea efectelor zăpezii acţionează 492 persoane din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu 239 mijloace de intervenţie. Dintre cele 492 de persoane din MAI, 301 sunt poliţişti, 102 sunt jandarmi şi 35 de persoane lucrează la IGSU.
Pentru deszăpezire mai acţionează 682 de persoane din partea autorităţilor publice locale, cu 420 de mijloace de intervenţie.

*****
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a informat printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES, opt persoane au decedat în ţară din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea ''cod galben de ger'' emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Potrivit sursei citate, ultimele două decese s-au înregistrat în judeţele Hunedoara şi Galaţi.
Un număr de 275 de persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore, se precizează în comunicatul MS.

*****

Un număr de 16 inspectorate şcolare judeţene se confruntă cu probleme cauzate de temperaturile negative, motiv pentru care au decis suspendarea cursurilor în 67 de unităţi de învăţământ.
Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis marţi AGERPRES, cele mai afectate judeţe sunt Constanţa (13 unităţi de învăţământ), Tulcea (13 unităţi de învăţământ), Vrancea (11 unităţi de învăţământ), Galaţi (10 unităţi de învăţământ). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
MS: Şapte persoane au decedat din cauza gerului, în ultimele 24 de ore Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ajungând la 86.
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Guvern: Cinci judeţe ies de sub codul portocaliu Cinci judeţe ies de sub cod portocaliu, iar alte trei ies parţial de sub această avertizare, a informat Guvernul, marţi, după o întrevedere a premierului interimar Cătălin Predoiu cu responsabili din Administraţia Naţională de Meteorologie, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii...