Cele mai citite
 


Giurgiu: Dezbatere publică privind rolul, importanţa şi activitatea mediatorilor sanitari pentru comunităţile de romi
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crearea unei legături între autorităţile locale şi mediatorii sanitari care asigură accesul membrilor comunităţilor de romi din judeţul Giurgiu la serviciile de sănătate publică - a fost principalul aspect discutat marţi de către reprezentanţii Centrului Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN şi reprezentanţii primăriilor, ai mediatorilor sanitari şi comunităţilor de romi din judeţul Giurgiu în cadrul dezbaterii publice organizate la Consiliul Judeţean Giurgiu.
"Realizarea unei punţi de legătură între autorităţile locale şi mediatorii sanitari pentru comunităţile de romi reprezintă principala noastră preocupare şi aspectul care s-a evidenţiat în cadrul dezbateri publice de la Giurgiu privind provocările şi oportunităţile pentru comunităţile cu romi din judeţul Giurgiu în cadrul programului de mediere sanitară", a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul de proiect, Daniel Rădulescu.
'Dezbaterea doreşte să pună în discuţie publică, la nivel judeţean, programul de mediere sanitară ca instrument de lucru în procesul de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei de etnie romă, având în vedere procesul de descentralizare a serviciilor de sănătate publică', a completat expertul în cadrul Asociaţiei Naţionale a Romilor, Mariana Puceanu.
De asemenea, pe parcursul dezbaterii publice s-a urmărit şi identificarea oportunităţilor de creştere a ratei de ocupare în rândul mediatorilor sanitari care, prin activitatea prestată, asigură accesul membrilor comunităţilor cu romi, din judeţul Giurgiu, la serviciile de sănătate publică.
La întâlnire a participat şi administratorul public al judeţului Giurgiu, Ionel Muscalu, care a declarat că va acorda o atenţie deosebită acestui proiect şi a recunoscut faptul că mediatorii sanitari au un rol deosebit de important pentru că se implică atât în medierea sanitară, dar sunt şi buni comunicatori cu rol educaţonal şi cultural.
La nivelul judeţului Giurgiu sunt cinci mediatori sanitari, iar la finalizarea proiectului în anul 2013 se preconizează a fi o sută de mediatori sanitari la nivel naţional. AGERPRES/ FOTO PE FLUX/( A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lista societăţilor din subordinea MECMA în care se vor face concedieri şi organizarea MS, în atenţia Executivului Executivul ar putea dezbate, în şedinţa de miercuri dimineaţă, un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea unor unităţi sanitare publice, dar şi un act normativ privind aprobarea listei societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Buzău: Burse pentru zece tineri de etnie romă care urmează o carieră medicală Zece tineri de etnie romă interesaţi să urmeze o carieră în domeniul medical au devenit bursieri în cadrul unui proiect susţinut de Prefectura Buzău.
Proiect de ordin care prevede suspendarea distribuirii unor medicamente în afara României pentru şase luni Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru asigurarea unor stocuri adecvate şi continue de medicamente, care prevede suspendarea temporară, pentru o perioadă de şase luni, a distribuirii în afara teritoriului României a medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate...
Cluj: Dezbatere pe tema proiectului legii sănătăţii şi principiilor organizării sistemului sanitar Responsabili din sistemul sanitar din mai multe judeţe din Transilvania, reprezentanţi ai partidelor politice, autorităţilor locale şi organizaţiilor sindicale din sănătate au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a sănătăţii şi principiilor care ar trebui sa stea la baza...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...