Cele mai citite
 


Harghita: O tânără cu probleme psihice a fost găsită pe câmp în şoc hipotermic
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără cu probleme psihice din localitatea harghiteană Sărmaş a ajuns, luni noaptea, la spital în şoc hipotermic, ea fiind găsită pe câmp de o patrulă de poliţie.
Tânăra a fost dusă la postul de poliţie, de unde a fost preluată de un echipaj de la ambulanţă şi a fost transportată la Spitalul Municipal din Topliţa.
Dispecerii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita au spus că tânăra, de 22 ani, avea degerături la ambele picioare, dar acum starea ei este bună.
În noaptea de luni spre marţi jandarmii au adunat de pe străzi sau din zona gărilor şi autogărilor 15 persoane care nu aveau unde să locuiască şi le-au condus la adăposturile de noapte.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, plt.maj. Suciu Gheorghe, a declarat că cele mai multe persoane, respectiv nouă, au fost identificate la Miercurea Ciuc, în vreme ce la Topliţa au fost găsite patru persoane iar la Odorheiu Secuiesc au fost conduse la adăpost două persoane.
La Topliţa un bărbat de 34 de ani a fost găsit în zona Izvoarelor într-o construcţie improvizată, dar a refuzat categoric ajutorul jandarmilor. Tot la Topliţa jandarmii au pus mână de la mână şi au cumpărat ceai şi sandvişuri pentru cele patru persoane fără adăpost, întrucât centrul social din localitate nu dispune de condiţii în acest sens.
Pentru a treia zi consecutiv în Harghita s-au înregistrat temperaturi sub minus 20 de grade Celsius. La Miercurea Ciuc mercurul termometrelor a arătat minus 23 de grade iar la Topliţa au fost minus 22 de grade Celsius. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Gorj: Bătrân dispărut de aproape două zile, găsit de poliţişti în şoc hipotermic într-o râpă Un bătrân în vârstă de 69 de ani, din comuna Peştişani, a fost găsit de poliţişti în noaptea de duminică spre luni, într-o râpă, acesta fiind în stare de hipotermie, cu degerături la picioare.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Harghita: Medic şi asistent de pe Ambulanţă, răniţi într-un accident rutier Un medic şi un asistent de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita au fost răniţi, marţi, într-un accident rutier, după ce o maşină a intrat frontal în Salvarea care transporta un pacient la Târgu Mureş.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.