Cele mai citite
 


Întâlnire a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu şefului delegaţiei FMI în România
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul cadru legislativ în domeniu, pachetul de bază de servicii medicale şi implementarea coplăţii au fost subiectele abordate marţi într-o întâlnire a şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, cu ministrul Ladislau Ritli şi cu preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă.
Lucian Duţă a declarat, la finalul întrevederii, desfăşurată la Ministerul Sănătăţii, că este nevoie de o nouă lege a sănătăţii, pentru că altfel în doi, trei ani sistemul se blochează.
Şeful CNAS a mai spus că reţeta electronică va fi gata până la sfârşitul lunii mai, astfel ca la începutul lunii iunie să funcţioneze, şi că arieratele au fost plătite. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Prevederile esenţiale ale directivei UE privind serviciile medicale transfrontaliere sunt deja aplicate în România Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a precizat vineri că prevederile esenţiale ale directivei europene privind serviciile medicale transfrontaliere sunt deja aplicate în România, chiar dacă legea pentru transpunerea acestei directive nu a fost încă adoptată.
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Guvernul a aprobat trecerea CNAS în coordonarea Ministerului Sănătăţii Guvernul a aprobat miercuri trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în coordonarea Ministerului Sănătăţii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
UPDATE MS a început consultările pe tema proiectului privind organizarea sistemului sanitar Ministerul Sănătăţii a început, joi, seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
Reţeta electronică obligatorie de la 1 ianuarie; aproximativ 87% dintre medici au prescris cel puţin una Aproximativ 87% dintre furnizorii de servicii medicale au prescris cel puţin o reţetă în format electronic, până la sfârşitul anului 2012, şi cel puţin 90% dintre farmacii au eliberat o reţetă electronică, a declarat joi pentru AGERPRES medicul şef al CNAS dr Marius Filip.