Cele mai citite
 


Opt medici străini o vor examina la închisoare pe Iulia Timoşenko
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un consiliu de opt medici din Germania, Canada şi din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor examina pe Iulia Timoşenko, a anunţat marţi Iuri Boicenko, purtător de cuvânt al Parchetului, informează, din Kiev, EFE.
Decizia de a autoriza specialişti străini pentru consultarea fostului premier ucrainean, care nu permite ca serviciile sanitare ale închisorii să-i examineze starea de sănătate, a fost luată luni, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor penitenciare, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Sănătăţii.

Doi experţi din partea Germaniei, trei din partea Canadei şi trei din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor supune unui examen medical pe Iulia Timoşenko şi, dacă va fi necesar, o vor trata, a spus într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Însăşi Iulia Timoşenko şi-a dat consimţământul, acum o săptămână, pentru ca un grup de medici germani să-i examineze starea de sănătate, după ce mai mulţi experţi germani şi-au oferit serviciile prin intermediul Ambasadei Germaniei la Kiev.

Apropiaţi ai fostului premier denunţă de mai mult timp faptul că Iulia Timoşenko are serioase probleme de sănătate, mai ales în privinţa spatelui, care o împiedică să se mişte.

Iulia Timoşenko a fost transferată în luna decembrie la o închisoare din oraşul Harkov, în estul ţării, pentru a ispăşi o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

Uniunea Europeană a spus clar că relaţiile sale cu Ucraina vor depinde de viitorul Iuliei Timoşenko, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Starea Iuliei Timoşenko se agravează de la o zi la alta; partidul său cere ajutorul Crucii Roşii Formaţiunea Batkivşcina a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko - care se află în închisoare în aşteptarea judecării apelului împotriva condamnării sale la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea contractelor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009 - a cerut vineri ajutorul Crucii Roşii...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Sibiu: O femeie din Germania şi-a donat toată averea copiilor români din centrele de plasament O voluntară a Crucii Roşii din Germania, impresionată în urmă cu zeci de ani de ceea ce a văzut în centrele de plasament din România, a decis să-şi doneze toată averea copiilor români aflaţi în aceste centre, aşa că, acum, în 16 locuri din ţară, se vor îmbunătăţi condiţiile de trai pentru aceşti copii...
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".