Cele mai citite
 


PMB: PDL se opune proiectelor bucureştenilor
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PDL se opune, în continuare, intereselor bucureştenilor şi ignoră în mod cu totul inexplicabil solicitările legitime ale societăţii civile, iar şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti este un nou exemplu în care interesele politice au surclasat interesul general al bucureştenilor, se menţionează marţi într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, majoritatea PDL din Consiliul General a respins proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de agora civică, "printr-un gest care sfidează valorile democratice fundamentale".
"Prin respingerea acestui proiect, PDL a dat cu piciorul nu doar societăţii civile, care a venit cu propunerea, ci şi bucureştenilor, care, de mai bine de două săptămâni îşi strigă nemulţumirea în stradă. Ne exprimăm regretul că principalul partid din Consiliul General şi de asemenea, principalul partid de guvernare manifestă reticenţă în faţa cetăţenilor care doresc să protesteze, într-o zonă amenajată corespunzător, aşa cum se întâmplă şi în alte oraşe europene", se mai precizează comunicatul PMB.
În acelaşi comunicat se exprimă îngrijorarea faţă de faptul că şedinţele de Consiliu General devin tot mai mult spaţiul de manifestare al unor interese ce nu au nicio legătură agenda bucureştenilor. "Ieri, consilierii PDL au respins PUZ-urile pentru investiţiile pe care Primăria doreşte să le realizeze, cum ar fi parcarea din Str. Nicolae Tonitza sau penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada A1, dar au aprobat o serie de PUZ-uri private, menite să satisfacă interesele clientelei de partid", susţine PMB.
"Procedând în acest fel, PDL boicotează priorităţile bucureştenilor şi împiedică derularea unor proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea Capitalei. Nu este pentru prima dată când majoritatea din Consiliul General ia decizii care nesocotesc solicitările cetăţenilor şi ale societăţii civile şi care fac rău oraşului", afirmă sursa citată.
În comunicat se mai precizează că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti va susţine în continuare proiectele de care oraşul are nevoie şi nu va renunţa nici la ideea de a oferi Pieţei Universităţii statutul de agora.
"De altfel, kilometrul zero al Capitalei a devenit un spaţiu al democraţiei participative şi al libertăţii care, până la momentul la care Consiliu General îi va înţelege semnificaţia, va funcţiona ca atare în conştiinţa fiecărui român", concluzionează PMB.
Pe de altă parte, organizaţia PDL Bucureşti susţine că nu se opune ideii de organizare a unei agora, însă precizează că Piaţa Universităţii nu este un loc viabil în acest sens.
"Primarul general al Capitalei este total rupt de atribuţiile şi obligaţiile funcţiei pe care o ocupă. Afirmând printr-un comunicat de presă că PDL Bucureşti s-a opus transformării Pieţei Universităţii în agora, Sorin Oprescu dovedeşte încă o dată că nu ştie care sunt legile în vigoare şi că nu doreşte aplicarea lor", se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Democrat-liberalii menţionează că nu au susţinut proiectul pentru înfiinţarea agora din cauza faptului că votarea sa ar fi încălcat Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
"În lege, se prevede clar în articolul 5 că 'organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare'. Or, în apropierea Pieţei Universităţii se află şi metroul, dar şi spitalul Colţea'', se arată în comunicatul PDL Bucureşti.
Reprezentanţii PDL Bucureşti spun că nu se opun ideii de agora, ci atrag atenţia asupra faptului că Piaţa Universităţii nu este o "locaţie viabilă".
"Un loc mult mai bun, aşa cum se întâmplă de altfel în toate capitalele europene, ar fi un parc. Eventual Parcul Tineretului, acolo unde ieri primarul general a propus un PUZ prin care să se permită construcţia pe spaţiul verde, încercând astfel să le acorde prietenilor săi posibilitatea de a distruge al doilea mare parc al Bucureştiului", se mai arată în comunicat.
Democrat-liberalii bucureşteni îi mai recomandă lui Sorin Oprescu să citească şi să respecte legislaţia.
"PDL Bucureşti condamnă populismul primarului general, care, prin acţiuni identice cu ale USL, încearcă să folosească politic nemulţumirile românilor", se mai precizează în comunicat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spaţiu de joacă pentru copiii internaţi în Spitalul Marie Curie Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat miercuri la inaugurarea spaţiului de joacă pentru copii din curtea Spitalului "Marie Curie", în prezenţa personalului medical, a copiilor internaţi în spital şi a părinţilor acestora.
USL: Proiectele primarului general Sorin Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL Uniunea Social Liberală a susţinut sâmbătă că PDL Bucureşti încearcă să inducă în eroare opinia publică, deoarece "toate blocajele şi piedicile" cu care primarul general Sorin Oprescu s-a confruntat în ultimii patru ani au fost determinate de Partidul Democrat Liberal.
Sorin Oprescu: Refacerea faţadelor imobilelor de pe marile bulevarde se va putea realiza cu bani europeni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că faţadele imobilelor de pe bulevardele centrale se vor putea reface cu bani europeni.
Sorin Oprescu, prezent la Spitalul Colţea de Ziua Mondială a Hipertensiunii Primarul general Sorin Oprescu i-a salutat joi la Spitalul Colţea pe colegii săi medici de specialitate care au organizat o acţiune de verificare gratuită a tensiunii arteriale a cetăţenilor de Ziua Mondială a Hipertensiunii.
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...