Cele mai citite
 


Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău despre bugetul CJ: Avem de împărţit austeritate
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni băcăuani se reunesc, marţi, în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi aproba Bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale statului pentru acest an.
'Ceea ce pot să spun este că, şi în acest an, avem de împărţit austeritate şi nu sume pentru dezvoltare', a declarat pentru AGERPRES Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.
Un alt proiect important de pe ordinea de zi vizează aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 60 de milioane de lei.
'Suma este necesară în urma asocierii Consiliul Judeţean cu municipiul Moinesti pentru realizarea mai multor obiective la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, între care şi un heliport', a precizat Maricica Coşa, vicepreşedinte al CJ Bacău.
Totodată, în şedinţa de marţi, consilierii vor discuta proiecte de hotărâre privind aprobarea cotizaţiilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară şi la cea de Salubrizare.
De asemenea, agenda şedinţei Consiliului Judeţean mai include o serie de documente ce privesc fiscalitatea, între care aprobarea normelor de impozitare pentru persoanele fizice care realizează venituri comerciale, indexarea taxelor de închiriere a unor imobile aflate în domeniul public ori privat al judeţului Bacău, actualizarea redevenţelor anuale pentru cabinetele medicale.
La aceeaşi şedinţă consilierii trebuie să aprobe şi 'Programul de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate valabil până în aprilie 2013'. AGERPRES/(AS-Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
Bacău : De 1 martie s-au sărbătorit 'Zece ani de performaţă' la Spitalul de Urgenţă din Moineşti Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti a marcat, marţi, printr-un simpozion şi o conferinţă de presă împlinirea, pe 1 Martie 2011, a zece ani de când, a fost declanşat un amplu program menit să aducă această unitatea medicală la standarde europene.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.