Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat miercuri planul de măsuri pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1 în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat.
Prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a prezentat planul de măsuri, care cuprinde, printre altele, organizarea de sesiuni de instruire a tuturor directorilor instituţiilor de învăţământ cu privire la măsurile de sănătate publică ce se impun pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1.

Totodată, la nivelul fiecărei unităţi şcolare vor fi organizate întâlniri cu părinţii, pentru a li se prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, precum şi ore de dirigenţie destinate informării şi educării elevilor privind gripa şi măsurile de prevenire.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, col. Titus Susan, a subliniat importanţa respectării circuitului informaţional privind cazurile suspecte, dar şi a constituirii unor comitete de gripă la nivelul unităţilor de învăţământ, cu responsabilităţi de colectare şi raportare la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a datelor privind cazurile suspecte de gripă nouă.

În plus, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ au afirmat că unităţile de învăţământ vor fi nevoite să-şi procure măşti de protecţie individuală de unică folosinţă şi vor asigura permanent aprovizionarea cu apă şi săpun, dar şi cu substanţe dezinfectante pentru asigurarea curăţeniei.

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Caraş-Severin, Nicolae Grindeanu, a afirmat că asemenea comitete, din care vor face parte şi profesorii de serviciu, vor fi organizate pe fiecare unitate şcolară în parte, astfel încât situaţia să poată fi urmărită îndeaproape.

Planul de măsuri împotriva gripei A/H1N1 a fost discutat şi cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Serviciului de Ambulanţă, Unităţii Fito-Sanitare şi ai Filialei Judeţene Crucea Roşie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.