Cele mai citite
 


Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la Spitalul de boli infecţioase sau la adăpostul de noapte din oraş, potrivit unor decizii luate marţi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).
În cadrul şedinţei convocate de prefectul Vegh Alexandru, ca urmare urmare a intrării judeţului Sălaj sub incidenţa avertizării de cod portocaliu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a precizat că, până în prezent, a fost semnalat singur caz de hipotermie la nivelul judeţului. În acelaşi context s-a menţionat că UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău are amenajată o sală de aşteptare unde vor putea fi primite persoane fără adăpost, iar Spitalul de boli infecţioase din Zalău are pregătite saloane încălzite pentru primirea oamenilor străzii.
Adăpostul de noapte din municipiul Zalău, care are o capacitate de 60 de locuri, este ocupat în permanenţă de circa 42 de persoane fără locuinţă. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a subliniat că la adăpostul de noapte nu se primesc persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, dar că aceştia pot fi cazaţi în apropiere, într-un alt adăpost, cu două încăperi.
În ceea ce priveşte asigurarea populaţiei cu utilităţi, directorul filialei Sălaj a E-ON Gaz, Grigore Avram, a declarat că în judeţ nu sunt probleme privind presiunea sau debitul de gaze. Totodată, instituţia pe care o conduce are asigurată permanenţă pentru eventualele deficienţe. De asemenea, repezentanţii Electrica SA şi ai Companiei de Apă "Someşul" SA au dat asigurări că nu există probleme privind alimentarea cu energie electrică la nivelul judeţului şi nici defecţiuni care să necesite sistarea alimentării cu apă.
De comun acord, membri CJSU au stabilit punerea în aplicare a ''Procedurii pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite'', fără patrularea ambulanţelor. Patrularea se va face de către echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei, care vor anunţa Serviciul de Ambulanţă despre eventualele persoane găsite pe stradă fără adăpost. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Personalul de la Urgenţă, tot mai des agresat de unii pacienţi Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se confruntă, în ultima perioadă, cu tot mai multe violenţe verbale din partea unor pacienţi, care sunt nemulţumiţi de timpul lung de aşteptare, conform precizărilor făcute de conducerea unităţii spitaliceşti...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Sălaj: Spitalul judeţean îşi aniversează ziua prin lecţii de prim ajutor Locuitorii Zalăului vor avea posibilitatea să înveţe să acorde primul ajutor în caz de stop cardiac, joi, pe platoul din centrul oraşului, în cadrul evenimentului 'Erou pentru o zi', organizat de Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru marcarea a 33 de ani de activitate ai celei mai mari unităţi...
Sălaj: Toţi răniţii în accidentul în care a fost implicat un microbuz de persoane sunt stabili hemodinamic şi respirator Toţi cei 16 răniţi după coliziunea dintre un microbuz de transport persoane şi o utilitară, ce a avut loc marţi, pe DN1H, la ieşirea din localitatea Vârşolt, sunt stabili hemodinamic şi respirator, unul dintre ei fiind supus unei intervenţii chirurgicale, iar altul fiind transferat la Clinica de Chirurgie...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Alba: 18 cazuri de hipotermie în judeţ Aproape 20 de persoane din Alba au ajuns la spital cu hipotermie, din care opt la unitatea din Alba Iulia, unde s-au înregistrat, de sâmbătă până luni, şi aproape o sută de cazuri de traumatisme, majoritatea provocate de căderile pe trotuarele acoperite cu gheaţă.