Cele mai citite
 


Sibiu: 935 de mame cer Primăriei să le permită internarea în spitalul de pediatrie, alături de copiii lor
miercuri, 1 februarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 935 de mame din Sibiu au semnat o petiţie on-line adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă, conform petiţiei, nu este permis din lipsă de spaţiu, conform unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES de iniţiatoarea protestului, Florenţa Cioconea.
"Lăsaţi mamele să se interneze în spital alături de copiii lor! O mamă îşi internează de urgenţă copilul la Clinica Pediatrie Sibiu din str.Pompeiu Onofreiu nr. 2-4. Mamei i se transmite clar, fără opţiuni, că:1. NU poate să se interneze alături de copilul ei din lipsa de paturi şi rezerve ocupate, nici dacă îşi aduce pat de acasă;2. NU are voie să îi aducă jucării şi mâncare;3. NU are voie nici să îl viziteze! Doar să îi trimită Pampers. Atât. 4. Iar dacă vrea să afle detalii despre starea de sănătate trebuie să sune după 10 AM a doua zi", se arată în petiţia postată pe Internet, de mamele din Sibiu.
Într-o scrisoare adresată conducerii Spitalului de Pediatrie, cele peste 930 de mame se plâng că separarea copiilor de ele, pe durata spitalizării, duce la apariţia unor "traume emoţionale de durată ce pot cauza involuţii în dezvoltarea psihică şi emoţională a micuţilor şi o deteriorare a calităţii vieţii".
Mamele care nu au fost lăsate alături de copiii internaţi la Pediatria din Sibiu susţin că acesta este singurul spital de profil din ţară care face aşa ceva.
"Conform articolului 33 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, copilul nu poate fi separat de părinţii săi sau de unul dintre ei, împotriva voinţei acestora, cu excepţia cazurilor expres şi limitativ prevăzute de lege, sub rezerva revizuirii judiciare şi numai dacă acest lucru este impus de interesul superior al copilului. Plecând de la acest articol, dorim să vă supunem atenţiei faptul că din cercetările noastre, în niciun spital de pediatrie din România nu le este interzis mamelor să se interneze cu micuţii lor", se arată în scrisoarea mamelor adresată conducerii Spitalului de Pediatrie din Sibiu.
O altă problemă ridicată de mame a fost taxa de spitalizare, discriminatorie pentru copiii ale căror mame nu au o stare financiară bună, în condiţiile în care, conform Legii protecţiei copilului, copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept.
Semnatarele protestului nu se plâng de calitatea medicilor, pe care îi consideră extraordinari, însă cer ca Spitalul de Pediatrie să continue programul început la Maternitatea din Sibiu, "Spital priten cu copilul", prin care se asigură mamei posibilitatea de a sta încă din primele clipe alături de copilul ei.
Contactată de corespondentul AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Sibiu, Mirela Gligore a precizat că protestul mamelor a fost înregistrat în cursul zilei de marţi şi că mamele vor primi un răspuns scris atât din partea municipalităţii, cât şi a conducerii Spitalului de Pediatrie. Conform reprezentantei Primăriei sibiene, la Pediatrie se va continua amenajarea de rezerve pentru mame. AGERPRES/(A,AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
de dragan
Este adevarat ca in Romania, in spitale, asistentele si infirmierele fac legea! Uneori, chiar si portarii...Medicii sunt fie prea ocupati, fie dezinteresati de comportamentul personalului auxiliar, desi studiaza in facultate si notiuni de comportament cu pacientul! e mai comod sa "nu vada". De multe ori, desi profesionisti, la capitolul comportament si medicii sunt inadecvati, superiori, cu limbaj criptic, fals-scarbiti, brutali, nepoliticosi. Pe cine sa copieze asistentele?
O intrebare: daca in sistemul de sanatate din Romania este asa de rau ca salarizare, de ce toti medicii isi indruma copiii sa urmeze medicina?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Mamele care nu se pot interna alături de copiii lor cer un nou spital de Pediatrie Cele peste o mie de mame din Sibiu care au semnat petiţia on-line, solicitând spitalizare alături de copiii lor la Spitalul de Pediatrie din oraş, au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că sunt hotărâte să continue demersurile pentru a rezolva problema lipsei de paturi pentru aparţinători sau...
Sibiu: Raluca Turcan, solidară cu protestul mamelor care nu se pot interna cu copiii lor Deputatul PDL Raluca Turcan s-a alăturat iniţiativei celor peste 1.000 de mame care au semnat o petiţie online adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă nu este permis, din lipsă de spaţiu.
Sibiu: În premieră, medicii de la Pediatrie protestează împreună cu copiii şi părinţii acestora Pentru prima dată, medicii de la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, singurul de acest gen din judeţ, anunţă că vor ieşi în stradă, alăturându-se protestului mamelor şi al copiilor, cerând toţi construirea unui spital nou în oraş, a confirmat luni, pentru AGERPRES, dr. Ioana Mătăcuţă, purtătoarea...
Spitalul de Pediatrie din Sibiu, primul din România unde copiii vor fi trataţi acasă ca în străinătate Copiii cu boli neurologice nu vor mai fi nevoiţi să fie internaţi în spitale de top din Europa, ei vor putea beneficia în Spitalul de Pediatrie de la Sibiu de cele mai performante aparate şi de ajutorul celor mai buni specialişti neurologi din străinătate, care îi vor ajuta prin intermediul primului...
Sibiu: Viaţa nou-născuţilor e pusă în pericol, de trei ani, din cauza tergiversării lucrărilor de renovare de la Maternitate Viaţa nou-născuţilor din Clinica de Neonatologie Sibiu este pusă în pericol în ultimii trei ani, mamele fiind trimise acasă mult prea devreme, cu pruncii abia aduşi pe lume, după ce sunt înghesuite câte patru în saloanele care nu pot fi igienizate corespunzător, au semnalat vineri, într-o conferinţă...
Primarul Sibiului, despre protestul din 1 iunie: Problemele sistemului sanitar din România afectează spitalele Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, despre marşul din 1 iunie, organizat de medicii de la Pediatrie şi de părinţii copiilor internaţi aici, că "este o iniţiativă pe care o apreciază", însă este conştientă că "problemele sistemului sanitar din România...