Cele mai citite
 


Timiş: Numărul cazurilor de pediculoză şi angină a crescut foate mult în şcolile din mediul rural
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de pediculoză şi de angine (roşu în gât) a crescut foate mult în rândul şcolarilor, mai ales în al celor din mediul rural. Faţă de anul 2009, pediculoza a crescut cu aproape 50%, iar anginele au depăşit triplarea.
Triajul epidemiologic efectuat de medicii din cabinetele şcolare la începutul celui de-al doilea semestru, pe aproape 72.000 de subiecţi, indică 1.510 cazuri de angine (faţă de 450 în 2009), 144 de pediculoză (faţă de 90), 136 cazuri de micoze, 36 de cazuri de boală diareică şi 4 cu scabie (râie).
'Cazurile de boală diareică survin, în majoritate, unor alte afecţiuni de natură virală (răceli, viroze uşoare cu stare generala proastă a organismului etc). Medicii din cabinetele şcolare vor face un nou control după perioada de tratament stabilită', a declarat, marţi, pentru AGERPRES Dana Şpac, purtător de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Timiş. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Păduchii, depistaţi la triajul epidemiologic de la începutul semestrului al doilea Numărul cazurilor de pediculoză în rândul elevilor, mai ales al celor din mediul rural din Timiş, se menţine la cote aproximativ similare, an de an.
Timiş: Număr mare de elevi cu păduchi Numărul cazurilor de elevi găsiţi cu păduchi se menţine la cote destul de ridicate an de an, mai ales în rândul celor din mediul rural din Timiş, informează Direcţia de Sănătate Publică.
Timiş: Numărul copiilor cu pediculoză, aproape dublu faţă de anul trecut Numărul copiiilor depistaţi cu pediculoză (păduchi) în şcolile din judeţul Timiş s-a dublat aproape faţă de anul trecut, medicii epidemiologi depistând 187 de cazuri faţă de 108 cu un an în urmă.
Timiş: S-a înjumătăţit numărul cazurilor de pediculoză în şcoli Personalul medical din cabinetele şcolare timişene a efectuat triaje epidemiologice în rândul elevilor după revenirea din vacanţă, constatându-se că numărul copiiilor depistaţi cu pediculoză (păduchi) în unităţile şcolare a scăzut la aproape jumătate faţă de începutul anului şcolar, când inspectorii...
Arad: Controalele medicale de început de an şcolar au relevat numeroase cazuri de pediculoză şi de angină faringiană Medicii arădeni au depistat, în urma controalelor efectuate în rândul şcolarilor şi preşcolarilor, 69 de cazuri de pediculoză şi 73 de angine faringiene, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Laura Nicolescu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.