Cele mai citite
 


Ucraina: 18 oameni au murit din cauza frigului
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valul de frig abătut asupra Ucrainei a provocat decesul a 18 persoane în ultimele patru zile, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP.
Majoritatea victimelor sunt persoane fără adăpost, găsite îngheţate în plină stradă, a precizat ministerul.

Cei mai mulţi morţi, şase, au fost înregistraţi în regiunea Lugansk, din estul ţării.

Peste 470 de persoane au solicitat îngrijiri medicale din cauza degerăturilor şi a hipotermiei, circa 400 fiind spitalizate, a indicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile au deschis 1.500 de posturi de ajutor, unde oamenii se pot încălzi.

În zilele următoare, temperaturile vor scădea până la -30 de grade Celsius în unele regiuni ale ţării, a prognozat serviciul meteo.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Autorităţile sucevene au aprobat măsuri pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine, în contextul evoluţiei bolii în Ucraina Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, convocat, sâmbătă, de prefectul Constantin Harasim, a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine, în contextul evoluţiei acesteia pe teritoriul Ucrainei şi a confirmării, în proximitatea graniţei cu judeţul Suceava...
Valul de frig a făcut cel puţin 220 de victime în Europa Valul de frig a făcut cel puţin 220 de victime în Europa de la sfârşitul săptămânii trecute, bilanţ care probabil va creşte în special în estul continentului, unde cele mai afectate ţări sunt Ucraina şi Polonia, cu 138 de decese, relatează site-ul cotidianului regional francez Le Telegramme.
Frigul a ucis 183 de oameni în Europa Centrală şi Balcani, iar România este cea mai afectată Valul de frig siberian care a lovit Europa Centrală şi Balcanii a provocat până în prezent cel puţin 183 de morţi în regiune, unde numeroase localităţi rămân izolate din cauza zăpezii care, asociată cu gheaţa, îngreunează traficul terestru, maritim şi aerian, transmite duminică EFE.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
Raed Arafat: 18 morţi în incendiul dintr-un club din Capitală Şi-au pierdut viaţa 18 persoane vineri seară în urma unei explozii urmate de un incendiu într-un club din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat.