Cele mai citite
 


Vindecarea hepatitei C este posibilă
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita
 

Al cincilea congres asupra afecţiunilor hepatice, deschis luni la Paris, este consacrat în principal hepatitei de tip C, o boală virală foarte frecventă şi extrem de gravă. Datorită triterapiilor, trei sferturi din persoanele care suferă de hepatita C se pot vindeca, cu condiţia ca boala să fie depistată din timp şi să urmeze tratamentul corespunzător. Potrivit ultimelor estimări, între 168.000 şi 296.000 de francezi suferă de hepatită C, scrie săptămânalul Le Point în ediţia de luni.

Datorită asocierii a trei medicamente, 75 % dintre bolnavii purtători ai unui anumit tip de virus de hepatită C - genotipul 1, cel mai frecvent şi cel mai greu de tratat - se pot vindeca definitiv. 'Până anul trecut, tratamentul cu interferon injectabil şi ribavirină ducea la vindecarea a aproximativ două treimi din purtătorii de virus de genotip 2 şi 3 şi a mai puţin de jumătate din cei cu genotip 1', precizează Patrick Marcellin, hepatolog la spitalul Beaujon din Clichy şi preşedinte al congresului de la Paris. 'Noul tratament cu molecule suplimentare are o rată de vindecare chiar de 100 %, prin aplicarea simplificată de medicamente, cu efecte secundare minime sau inexistente şi cu o durată mult mai scurtă a tratamentului', afirmă profesorul.

Pentru acest specialist, este începutul unei adevărate revoluţii. Totuşi, doar un număr limitat de bolnavi poate beneficia de noile progrese terapeutice, din cauza costurilor ridicate şi a lipsei de personal specializat. Bolnavii se înscriu pe liste de aşteptare, ceea ce este în defavoarea lor şi este un fapt regretabil, mai ales că noul tratament este eficient.

Consecinţele acestei situaţii asupra sectorului sănătăţii publice, pe termen scurt şi mediu, sunt importante, spun experţii. Aceştia sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri de ciroze şi de cancer hepatic, de spitalizări, de transplanturi şi de decese din cauza acestei boli, mai ales că unele ar fi putut fi evitate prin tratarea precoce. 'Numai în 2010 au fost depistaţi 62 % din bolnavii de hepatită C!', afirmă profesorul Marcellin, adăugând că o politică de prevenire adaptată şi un număr suficient de specialişti care să prescrie noile tratamente ar duce la diminuarea drastică a virusului, chiar la eradicarea bolii.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tripla terapie pentru hepatita cu virus C, un progres Tripla terapie pentru hepatita C a fost un mare progres şi mulţi hepatologi estimează că până în 2020 se va putea eradica această boală, pe măsură ce intră pe piaţă noile tratamente, apreciază dr. Laurenţiu Micu de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Hepatita C poate dubla costurile sistemului sanitar până în 2040
Tratarea hepatitei C, o prioritate pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților din România Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, sub egida Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății şi Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat miercuri, 10 octombrie, o dezbatere referitoare la Hepatita C, la care au participat...
Progrese în tratarea hepatitei C Un test de sânge va permite să se ştie dinainte dacă un pacient va răspunde pozitiv la tratamentul aplicat în bolile de hepatită C, foarte lung şi greu de suportat, care nu funcţionează decât într-un caz din două, scrie ziarul Le Figaro în ediţia de joi.
Virus Hepatita C - animatie Virusul hepatitei C este un virus cu transmitere sangvina. Cum se transmite, cum se atasaza celulelor hepatice, cum se replica, cum afecteaza ficatul etc. aflati in animatia de mai jos (cu titrare in lb romana)
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...