Cele mai citite
 


Prahova: Două laboratoare din Ploieşti au epuizat fondul pentru analize gratuite
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două laboratoare din Ploieşti au epuizat, săptămâna trecută, fondul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate Prahova pentru analizele gratuite.
Asiguraţii, nemulţumiţi de faptul că au fost nevoiţi să plătească analizele gratuite cerute de medicii de familie, au făcut reclamaţii la autorităţile publice şi chiar la reprezentanţii partidelor.

Parlamentarul PNL Graţiela Gavrilescu a făcut un apel public pentru rezolvarea acestei situaţii, acuzând Guvernul că introducerea impozitului forfetar a dus la creşterea numărului de şomeri şi a scăderii, în consecinţă, a numărului de contribuabili la fondul de asigurări de sănătate.

Cătălin Tudorache, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, a declarat că laboratoarele Cina şi Praga din Ploieşti au epuizat banii alocaţi pentru analizele gratuite pentru că au cea mai mare adresabilitate, dar asiguraţii se pot adresa altor laboratoare din judeţ, care nu au epuizat încă plafonul şi astfel nu vor mai fi nevoiţi să suporte costul anlizelor solicitate.

'Pentru septembrie, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a alocat 250.000 lei celor 23 de laboratoare din judeţ, care au contract cu CAS. Chiar dacă cele două laboratoare din Ploieşti au epuizat acest fond, asiguraţii se pot adresa instituţiei prin telefonul verde pentru a afla care sunt laboratoarele care mai pot efectua analize gratuite', a precizat Tudorache.

El susţine că, pe 22 septembrie, s-a obţinut aprobarea pentru deblocarea fondului de rezervă, în valoare de aproximativ 545.000 lei, care va fi alocat suplimentar laboratoarelor din judeţ, pentru următoarele trei luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, a declarat că, pentru prima dată, judeţul consumă mai mult decât colectează la fondul de sănătate, iar această situaţie a apărut începând din aprilie, datorită creşterii ratei şomajului.

'Judeţul are nevoie pentru fondul de sănătate de aproximativ 34 milioane lei, dar nu se va reuşi o colectare peste 25 milioane lei, în acest an', a afirmat Cosma.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, rata şomajului în judeţ a ajuns la 7,4%, numărul celor fără locuri de muncă depăşind 23.000 de persoane, dintre care aproximativ 80% provin din mediul privat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Mehedinţi: Fondurile băneşti alocate laboratoarelor de analize medicale au fost epuizate Niciunul dintre cele 12 laboratoare de investigaţii medicale din judeţul Mehedinţi nu mai dispun de fonduri pentru efectuarea gratuită a analizelor medicale în luna martie.
Tulcea: Analize medicale de prevenţie gratuite Cele şase laboratoare din municipiul Tulcea vor efectua analize medicale de prevenţie gratuite începând din această lună, conform noului contract cadru încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.
Suceava: Bugetul pentru servicii medicale şi medicamente, suplimentat pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului Bugetul alocat pentru onorarea medicamentelor compensate şi gratuite, în judeţul Suceava, a fost suplimentat cu 6 milioane de lei, ajungând la 80 de milioane de lei pentru acest an, a declarat presei, miercuri, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Vaslui: Fonduri insuficiente pentru laboratoarele de analize medicale Sute de persoane din judeţul Vaslui sunt înscrise pe listele de aşteptare ale laboratoarelor de analize medicale.