Cele mai citite
 


(Corespondenţă)CE: ACTA nu a fost un acord secret, textul său este cunoscut încă din noiembrie 2010
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 1 feb - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Acordul multilateral antipiraterie (ACTA) nu a fost unul secret, textul acordului fiind cunoscut încă din noiembrie 2010, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
''Dorim ca şi Parlamentul European să îl susţină, în vara acestui an (când va fi supusă la vot o rezoluţie pe această temă - n.red.). Este nevoie de ratificare atât la nivel naţional, cât şi la cel european, dar ceea ce vrem să spunem este că la nivelul Uniunii Europene dezbaterea se va muta acum în Parlamentul European'', a spus Ryan Heath, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Comisia Europeană este cea care a negociat acordul din partea UE, iar decizia privind semnarea documentului a fost luată de Consiliul Uniunii Europene, în luna decembrie a anului trecut. Pentru a intra în vigoare este însă nevoie şi de ratificarea de către Parlamentul European.

Singurele state membre UE care nu au semnat documentul, săptămâna trecută la Tokyo, sunt Germania, Olanda, Estonia, Cipru şi Slovacia.

ACTA este un acord internaţional ce vizează armonizarea standardelor cu privire la protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, pentru produse precum filme, muzică, medicamente şi alte produse care pot deveni mai uşor ţinta furturilor de proprietate intelectuală.

Cei care se opun acordului se tem mai ales de faptul că, prin intrarea în vigoare a ACTA, autorităţile naţionale vor putea bloca, absolut legal, conţinutul din spaţiul virtual.

În octombrie 2007, Uniunea Europeană, SUA, Elveţia şi Japonia au anunţat că vor negocia ACTA. Ulterior s-au alăturat negocierilor Canada, Australia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Mexic, Iordania, Maroc, Singapore şi Emiratele Arabe Unite. Până în 22 mai 2008, negocierile asupra ACTA au fost secrete. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a semnat, alături de alte 21 de state membre UE, acordul internaţional antipiraterie Reprezentanţi ai 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au semnat joi, la Tokyo, un acord internaţional de protejare a drepturilor de autor intitulat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), declanşând proteste atât online cât şi în stradă din partea utilizatorilor de internet...
(Corespondenţă) Raportorul Parlamentului European pentru ACTA recomandă respingerea acordului Bruxelles, 12 apr - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Raportorul Parlamentului European în dosarul privind controversatul Acord internaţional de combatere a contrafacerii a anunţat joi că va recomanda Legislativului UE să voteze împotriva ACTA deoarece documentul nu oferă suficiente...
(Corespondenţă)Directiva privind tutunul: Miniştrii sănătăţii din 16 state UE cer PE să voteze pentru începerea negocierilor cu Consiliul Bruxelles, 4 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Miniştrii sănătăţii din 16 state membre ale UE fac apel la eurodeputaţi, printr-o scrisoare comună consultată de AGERPERS, să dea undă verde, printr-un vot în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare, începerii negocierilor cu...
(Corespondenţă) ACTA primeşte o nouă lovitură în Parlamentul European Bruxelles, 8 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Controversatul Acord de combatere a contrafacerii a suferit marţi o nouă lovitură în Parlamentul European, după ce raportorul Comisiei pentru libertăţi civile şi-a exprimat dorinţa ca ACTA să fie respins.
Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheim și Lilly revizuiesc structura operațională a alianței strategice, formată pentru dezvoltarea de noi tratamente în domeniul diabetului Începând cu anul 2015, unele țări vor trece la o nouă modalitate de promovare, exclusivă; în restul țărilor, ce reprezintă procentul majoritar al oportunităților oferite de alianță, modalitatea de co-promovare va rămâne neschimbată.
India suspendă negocierile privind acordul de liber schimb cu UE în urma scandalului medicamentelor interzise India a suspendat reluarea negocierilor privind un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană din cauza interdicţiei acesteia privind vânzarea a 700 de produse farmaceutice, au declarat joi oficiali, transmite DPA.