Cele mai citite
 


Buzău: Patru medici de Unitatea de Primiri Urgenţe şi-au dat demisia
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău şi-au dat miercuri demisia.
Decizia medicilor are loc după ce marţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Victor Mocanu, i-a acuzat pe medicii de la Spitalul judeţean de lipsă de profesionalism şi dispreţ faţă de bolnavi.
Alături de medicul Bogdan Cojocaru, singurul medic de medicină de urgenţă de la UPU Buzău şi-au mai dat demisia Angela Mazdrag, Gina Câmpeanu şi Anca Marinescu, doctori de familie care aveau competenţe pe medicină de urgenţă şi asigurau gărzile la UPU.
Dr. Bogdan Cojocaru a declarat pentru AGERPRES că motivul demisiei sale este ''volumul mare de muncă şi numărul foarte scăzut de medici. Un singur medic nu poate să vadă 150-170 de pacienţi şi 70 de ambulanţe. Cât priveşte colegele mele de la UPU, acestea sunt total nemulţumite de declaraţia preşedintelui CJ, nişte declaraţii absolut deplasate şi în necunoştinţă de cauză, care montează în plus pacienţii împotriva personalului medical''.
La rândul său, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, a declarat pentru AGERPRES că nu a făcut decât să fie ''mesagerul reclamaţiilor făcute de bolnavi, la Buzău s-a investit enorm în actul medical, dar 40% dintre pacienţi se tratează la spitalele din alte judeţe''. AGERPRES/ (A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un tânăr a decedat la UPU a Spitalului Judeţean; ar fi consumat droguri Un tânăr în vârstă de 26 de ani a decedat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El ar fi consumat droguri.
Buzău: Un fost lider sindical Sanitas, concediat de conducerea Spitalului Judeţean Corina Donescu, asistent medical la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), fost vice-lider Sanitas Buzău, implicată în scandalul creditelor de consum contractate în numele unor pacienţi, a fost concediată joi de conducerea Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Buzău: Locuinţe de serviciu gratuite pentru tinerii medici Consiliul Judeţean Buzău împreună cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă oferă locuinţe de serviciu gratuite şi decontarea utilităţilor timp de doi ani pentru medicii care vor profeseze în cadrul Unitatea de Primiri Urgenţe şi a altor secţii deficitare ale spitalului judeţean.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Buzău: Peste 50 de persoane muşcate de căpuşe în mini-vacanţa de Paşte În perioada 1-7 mai, peste 50 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău cu muşcături de căpuşă.