Cele mai citite
 


Chirurgii plasticieni din Italia deschid un proces în legătură cu implanturile de silicon PIP
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia chirurgilor plasticieni din Italia a dat, miercuri, în judecată compania franceză, care a produs implanturi de silicon ce nu respectau standardele, precum şi firma germană de certificare ce a verificat produsele, precizând că membrii săi se vor constitui părţi vătămate în proces, informează Reuters.
Asociaţia a precizat că avocaţii săi au depus plângerea la o instanţă din Roma împotriva companiilor Poly Implant Prothese (PIP), în prezent desfiinţată, şi TUV Rheinland din Germania.

"Chirurgii care au folosit implanturile incriminate au fost la fel de mult fraudaţi ca pacientele", a declarat vicepreşedintele asociaţiei, Mario Pelle Ceravolo.

El a precizat că chirurgii au fost 'păcăliţi' de un produs care avea marca de aprobare a UE şi toate caracteristicile fizice ale unui produs de calitate. "Medicii care au folosit implanturi PIP nu pot fi învinuiţi", a afirmat el.

Anchetatorii francezi au dispus scoaterea acestor implanturi de pe piaţă în martie 2010, din cauza îngrijorărilor privind calitatea lor.

Însă, abia luna trecută oficialii francezi au recomandat înlăturarea implanturilor PIP prin operaţie chirurgicală, atrăgând atenţia faţă de această problemă pacientelor din întreaga lume care au folosit produse de la compania franceză, ce a fost la un moment dat al treilea cel mai mare furnizor global.

PIP s-a bucurat ani de zile de succes în vânzări la nivel internaţional, însă compania a ascuns de agenţiile de certificare faptul că folosea silicon ieftin şi industrial, care nu este aprobat pentru utilizare medicală.

Guvernul francez le-a sfătuit în decembrie pe femeile cu implanturi PIP să şi le scoată şi a precizat că va plăti operaţiile necesare în Franţa, declanşând alarma în întreaga lume.

Autorităţile din alte câteva ţări, inclusiv Marea Britanie şi Brazilia, le-au cerut femeilor să facă verificări medicale.

TUV Rheinland, compania germană de certificare ce a verificat produsele PIP până în martie 2010, a spus că sarcina sa era să urmărească procesul de producţie, nu şi tipul siliconului folosit pentru aceste implanturi.

Circa 4.300 de femeie din Italia şi-au pus implanturi PIP, a precizat purtătoarea de cuvânt a Asociaţiei chirurgilor plasticieni, care reprezintă peste 100 de medici.

Ministerul Sănătăţii le-a cerut medicilor, spitalelor şi clinicilor să pună la dispoziţie numele femeilor care şi-au făcut astfel de implanturi.

Circa 300.000 de implanturi PIP fuseseră vândute în întreaga lume înainte ca firma franceză să iasă de pe piaţă în 2011.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
(Corespondenţă) Implanturi cu silicon - PE cere controale de siguranţă mai stricte Bruxelles, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Parlamentul European a adoptat joi, în plen la Strasbourg, o rezoluţie în care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea...
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
PE/implanturi PIP: Comisia ENVI cere controale mai stricte şi o mai bună trasabilitate a produselor Un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea intrării pe piaţă sunt măsurile propuse de Comisia pentru mediu şi sănătate publică a PE (ENVI), care a adoptat miercuri seară o rezoluţie privind cazul ...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Interpolul a emis un mandat de arestare pentru şeful companiei franceze care a fabricat proteze mamare PIP Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele şefului companiei franceze ale cărei implanturi mamare se află în centrul unui scandal internaţional, scrie sâmbătă Daily Telegraph.