Cele mai citite
 


Două focare de gripă aviară, descoperite în sudul Australiei
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mii de raţe au fost sacrificate miercuri în sudul Australiei după descoperirea unei tulpini a virusului gripei aviare, care a provocat blocarea exportului australian de carne de pasăre şi de produse din carne de pasăre în mai multe zone din Asia, informează AFP.
Focarul se limitează se pare la doar două ferme de păsări din statul Victoria /sud/, care cooperează şi unde au fost sacrificate 24.000 de raţe, a anunţat Federaţia australiană a producătorilor de carne şi de preparate din carne de pasăre.

Japonia a suspendat importul de păsări din Australia, iar Hong Kong şi-a limitat interdicţiile la statul Victoria.

Această tulpină a virusului N1H5 nu este periculoasă pentru sănătatea omului, a precizat aceeaşi sursă australiană.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focare de gripă aviară în sudul Vietnamului Focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Vietnamului, unde autorităţile locale au sacrificat peste 2.500 de pui în delta fluviului Mekong, relatează AFP.
Hong Kong în alertă înainte de vacanţa de Anul Nou chinezesc după un deces de gripă aviară în China O femeie din oraşul Shenzhen (sudul Chinei) a murit după ce a fost infectată cu virusul gripei aviare H5N6, extrem de contagios, la câteva zile după ce a fost internată în spital, a indicat miercuri Departamentul pentru sănătate din Hong Kong, citat de Reuters.
Gripa aviară: Australia sacrifică peste 24.000 de raţe Autorităţile australiene au informat miercuri în legătură cu sacrificarea a peste 24.000 de raţe de la două crescătorii unde au fost detectate cazuri de gripă aviară, informează EFE.
FAO avertizează că există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară Există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară, apărută în 2006, dacă monitorizarea şi controlul acestei boli nu sunt consolidate la nivel global, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, informează AFP.
MAE: Atenţionare de călătorie - focare de gripă aviară în Olanda Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Olandei cu privire la depistarea unor noi focare de gripă aviară în anumite zone din acest stat, informează un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES de către MAE.
Gripă aviară în China: Situaţie excepţională, detectare dificilă a virusului /OIE/ Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a calificat joi drept 'excepţională' situaţia creată de virusul H7N9 al gripei aviare, care a făcut deja zece morţi în China, deoarece detectarea sa este 'foarte dificilă' la păsări, relatează AFP.