Cele mai citite
 


Echipa MS s-a întâlnit cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a continuat, miercuri, seria discuţiilor privind proiectul Legii sănătăţii cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente.
"Ne-am întâlnit cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente care şi-au expus aşteptările lor de la această lege. Vor fi făcute şi propuneri în scris", a declarat dr.Vasile Cepoi, secretar de stat în MS la finalul discuţiilor.
Acesta a evidenţiat faptul că reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor doresc un echilibru în piaţă privind consumul de medicamente, reducerea termenelor de plată şi au propus un cod etic după care îşi desfăşoară activitatea. În opinia secretarulului de stat un cod etic ar trebui fie adoptat de toţi producătorii şi distribuitorii de pe piaţa medicamentului.
Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) au arătat că este pentru prima oară când o instituţie publică organizează dezbateri încă la acest nivel de proiect şi au pledat pentru un sistem transparent.
"Noi am încercat să ajungem la un cadru care să aducă cât mai aproape pacienţii de medicamente inovatoare şi cât mai aproape de medicamentele de care ei au nevoie. Să existe date transparente şi mai ales predictibile", a afirmat dr.Sorin Popescu, reprezentant ARPIM.
El a accentuat necesitatea continuării discuţiilor, mai ales la nivel de grup, în ceea ce priveşte plata arieratelor şi a pledat pentru măsuri predictibile pentru viitor.
Referitor la lista medicamentelor compensate reprezentantul ARPIM a spus că a fost primul punct adus în discuţie.
"În România pacienţii nu mai au acces la medicamente apărute nou în Europa, după 2007. Din fericire am găsit înţelegere din partea MS pentru a se căuta soluţii, astfel încât să existe o deschidere sustenabilă a listei de medicamente'', a adăugat dr Sorin Popescu.
Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente solicită ca noua lege să asigure mecanisme economice de creştere a finanţărilor în sistemul sanitar, astfel încât să se ajungă la un cadru care să aducă pacienţii cât mai aproape de tratamentele de care au nevoie şi de medicamentele inovatoare.
Ei au propus MS organizarea unor grupuri de lucru care să dezbată teme pe care le consideră necesare a se regăsi în lege.
Seria discuţiilor privind proiectul Legii al sănătăţii va continua, joi, când echipa MS, va avea consultări cu reprezentanţii pacienţilor (A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consultări privind noului proiect legislativ referitor la sistemul sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază Întâlnirea care a avut loc joi la Ministerul Sănătăţii pe tema noului proiect legislativ referitor la organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor s-a constituit într-un dialog în care în primul rând s-au stabilit modalităţile...
Adrian Pană, secretar de stat în MS: Lista medicamentelor compensate va fi actualizată în această vară Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Pană, a declarat, cu ocazia prezenţei sale la Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) de la Poiana Braşov, că lista medicamentelor compensate va fi actualizată în această vară şi că obiectivul ministerului...
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Sperăm să rezolvăm problema comisiilor de specialitate în maxim două săptămâni Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Alin Ţucmeanu şi-a manifestat, luni, speranţa ca în "maxim" două săptămâni comisiile de specialitate ale ministerului să fie funcţionale, pentru ca să poată fi prescrise toate cele 23 de molecule care au fost introduse în lista de compensate şi gratuite...
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Ar trebui ca Spitalul TBC să fie scos în afara oraşului Brăila Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că un proiect care trebuie luat în calcul de autorităţile din Brăila, în contextul în care clădirea în care funcţionează Spitalul TBC a fost revendicată şi câştigată în instanţă, este reprezentat de construirea...