Cele mai citite
 


FSSR: Dezbaterea pe Legea sănătăţii a pornit dintr-un punct greşit
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezbaterea pe tema proiectului noii Legi a sănătăţii a pornit de la un punct de vedere greşit, fiind asumate în mare măsură premise eronate de schimbare a sistemului, a susţinut miercuri Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), într-un comunicat remis Agerpres.
'Materialele suport pe care le utilizează Ministerul Sănătăţii în cadrul dezbaterii se bazează pe o fundamentare inferioară celei utilizate la susţinerea proiectului de lege anterior. Din acest motiv, dorim să aducem o serie de completări şi de sugestii, în încercarea de a reorienta discuţia spre problemele fundamentale ale sistemului sanitar, abordate într-un mod onest şi în interesul cetăţenilor', a declarat preşedintele FSSR.
Potrivit comunicatului citat, măsurile privitoare la finanţarea şi organizarea sistemului nu trebuie să aibă ca obiectiv asigurarea echilibrului între venituri şi cheltuieli (care reprezintă o abordare pur contabilă a sistemului de sănătate), ci o creştere a finanţării sistemului, corelată cu o creştere semnificativă a calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor.
'Revizuirea pachetului de bază de servicii medicale trebuie să se desfăşoare concomitent cu introducerea asigurărilor complementare (şi cu sprijinul statului pentru un grad cât mai ridicat de accesibilitate a acestora, inclusiv prin deduceri fiscale semnificative), dar şi cu creşterea finanţării sistemului de asigurări sociale de sănătate', a mai spus Viorel Rotilă.
Conducerea FSSR a propus, totodată, o serie de măsuri care pot fi implementate pe termen scurt, mediu şi lung, considerând că ecuaţia luată în discuţie pentru rezolvarea situaţiei din sistemul sanitar este greşită.
'Problema nu trebuie pusă în sensul de cât de multe cazuri putem trata cu banii pe care-i avem, reducând cât putem cantitatea şi calitatea serviciilor medicale (inclusiv pe cele inutile), ci cât de mulţi bani putem strânge pentru finanţarea sistemului sanitar (prima necunoscută) şi cât de mulţi pacienţi putem trata cu toţi banii pe care-i putem strânge, şi la ce nivel al tratamentului, în contextul mai multor condiţii. Printre aceste condiţii se numără creşterea calităţii serviciile medicale acordate pacienţilor şi reducerea, în limite rezonabile, a cantităţii serviciilor medicale acordate în spitale', a mai afirmat Viorel Rotilă.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Federaţia Solidaritatea Sanitară: Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue Procesul de reformă a sănătăţii trebuie să continue, accentul urmând să fie pus pe creşterea resurselor financiare alocate acestui sector de activitate, în scopul creării unui model de asigurări de sănătate centrat pe sistemul public, a anunţat Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR), prin-un...
Solidaritatea Sanitară:Organizarea de proteste va fi luată în considerare dacă negocierile cu Ministerul Muncii nu vor avea rezultatele aşteptate Federaţia Solidaritatea Sanitară ia în considerare posibilitatea unor "adevărate" proteste, dacă negocierile cu Ministerul Sănătăţii, aflate în derulare, nu vor avea rezultatele aşteptate şi dacă salariaţii vor decide astfel de măsuri, precizează reprezentanţii federaţiei, într-un comunicat remis, luni...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.